Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделците декларират доходи

Снимка: БГНЕС

Търговищкият офис на Националната агенция за приходите очаква близо 2600 земеделски стопани да декларират получените субсидии и доходи от 2018 година, информира БТА. Срокът за това е 30 април.

Задължението да подават данъчна декларация за доходите се отнася както за регистрираните, така и за нерегистрираните производители, уточняват от приходната администрация. Освен доходите от производството и продажбата на земеделска продукция, се обявяват и субсидиите, получени от Държавния фонд "Земеделие".

Фермерите могат да проверят точния размер на изплатените им суми през 2018 г. онлайн, като електронната справка е достъпна с въвеждането на Единен граждански номер.

Ако стопаните вече са подали документа, но по някаква причина са пропуснали да посочат част от получените от фонд „Земеделие“ суми, могат да подадат коригираща декларация. Срокът за това също е 30 април.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ново оборудване в кухнята

Ново кухненско обзавеждане и оборудване е закупено за услугата „Топъл обяд“ в Търговище, съобщават от общинската администрация. По-голямата част от средствата от 43 560 лв. са осигурени от фонда „Социална закрила“, а близо 4000 от тях са общински пари.  Новото оборудване ще повиши качеството на услугата за приготвянето на безплатния топъл обяд за..

публикувано на 20.09.24 в 11:51

Безплатни прегледи в "Солигена"

Безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания започват от 26 септември в Медицинския център „Солигена“ в Търговище. От тях могат да се възползват абсолютно здрави хора, които искат профилактично да проверят състоянието си. Кампанията ще продължи до 10 ноември.  Финансирането е  по Националната програма за превенция на..

публикувано на 20.09.24 в 09:27

Работилница за маджун

Демонстрация за правене на маджун от захарно сорго ще представят днес и утре в търговищкото село Надарево. Работилницата се организира от фондация „Ботаника лайф“ и е част от инициативите за подкрепа на биологичното земеделие у нас. Приготвянето на петмез е стара, забравена, дори изчезваща традиция в нашето съвремие. Малко са хората в България,..

публикувано на 20.09.24 в 09:14

Избирателните списъци онлайн

Избирателните списъци на гласоподавателите в община Търговище във връзка с изборите за народни представители на 27 октомври вече са публикувани на сайта, съобщават от администрацията. Всеки избирател може да провери включен ли е в тях. Справки могат да се правят и на телефона на отдел ГРАО . При установяване на несъответствия гражданите могат да..

публикувано на 19.09.24 в 12:54

Безплатни прегледи за туберкулоза

Безплатните прегледи за туберкулоза в Търговищко продължават до 20 септември, напомнят от РЗИ. Cлeд пpeглeд oт лeĸap cпeциaлиcт нa хората, ĸoитo ca в pиcĸ, щe ce пpoвeждaт и дoпълнитeлни изcлeдвaния. Πpи oтĸpивaнeтo нa cлyчaи нa тyбepĸyлoзa cвoeвpeмeннo щe ce пpeдпpиeмaт мepĸи зa xocпитaлизaция и лeчeниe.  Ocнoвнaтa цeл e пpeĸъcвaнe нa вepигaтa зa..

публикувано на 19.09.24 в 08:50

Местят пет секции

105 ще са избирателните секции в община Търговище в изборите за народни представители на 27 октомври, определени със заповед на кмета д-р Дарин Димитров. 5 от секциите ще бъдат преместени заради ремонтите в I СУ „Св. Седмочисленици“, които се извършват по Плана за възстановяване и устойчивост. Секции № 21 и № 23 ще бъдат в Детска ясла № 5...

публикувано на 19.09.24 в 08:32

КАТ с нова акция

Засилено ще бъде полицейското присъствие по пътищата на Търговищка област днес. Акцията е във връзка с Деня без загинали на пътя – 18 септември. През цялата седмица органите на реда ще осъществяват засилен контрол над водачите и пешеходците за спазване правилата за движение по пътищата, като проверките ще бъдат приоритетно на места от..

публикувано на 18.09.24 в 09:23