Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плащат стария тютюн

250 000 лева преведе на тютюнопроизводители търговско дружество със седалище в Първомай за изкупен тютюн от сортовата група „Бърлей“ – реколта 2018 година. Това съобщиха за Радио Шумен от Националната асоциация на тютюнопроизводителите.

Фирмата ще направи окончателни плащания на стопаните до края на май.

По информация на Асоциацията, в петък Държавният фонд „Земеделие“ ще преведе по сметките на тютюнопроизводителите парите по схемата за преходна национална помощ. Тази година сумата е 81 млн. лева, а бенефициентите са близо 42 000.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жълт и оранжев код за вятър и дъжд

Оранжев код за значителни дъждове с гръмотевици и опасност от градушки е обявен в по-голямата част от страната за днес. За северозападните области и за София град, кодът е жълт и е за силен вятър. През страната ще премине студен атмосферен фронт, облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд. След обяд..

публикувано на 29.09.24 в 09:31

Разходка с кардиолог

Медика - Русе се включва в двете национални инициативи по повод Световния ден на сърцето 29 септември – „Разходи се с кардиолога си“ и Седмица на сърцето в училище, организирани от Дружеството на кардиолозите в България.   Целта на разходката с кардиолози е да се постави акцент върху редовната физическа активност – основен фактор за профилактика..

публикувано на 29.09.24 в 09:19

Консулът на Турция в Бургас посети Хитрино

Възможностите за инвестиции и задълбочаване на връзките между община Хитрино и турски общини, бяха част от темите, по които разговаряха представители на администрацията в Хитрино и Генералният консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун. Дипломатът беше на посещение в региона заедно с кмета на Къркларели Дерия Булут. Гостите бяха запознати..

публикувано на 29.09.24 в 09:02

Слънце, дъжд и гръмотевици

До обяд ще преобладава слънчево време, сутринта на места с ниска слоеста облачност или мъгла. Вятърът слаб до умерен от югоизточна четвърт, постепенно ще се обърне от северозапад. По преминаващ през страната студен атмосферен фронт, следобед облачността от запад постепенно ще се увеличи и с нея, първо във вътрешността на района, а до края на деня..

публикувано на 29.09.24 в 07:49

Оживяват стари занаяти и бойни техники

С демонстрации на занаяти, бойни игри и техники и с представяне на средновековния бит и култура в Шумен продължава Международният исторически фестивал „Доблест и слава“. Представителите на клубове за исторически възстановки от страната и чужбина по атрактивен начин показват моменти от живота в различни исторически епохи. Пенко Цанков от Варна и..

публикувано на 28.09.24 в 14:08

Пари за ремонти на пътища

Осем споразумения за финансиране на инфраструктурни проекти на обща стойност стойност над 8.58 млн. лева подписаха кметът на Шумен проф. Христо Христов, заедно с директор дирекция „Бюджет, финанси и работна заплата“ Силвия Мирчева и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова. От бюджета по..

публикувано на 28.09.24 в 10:45

Приключи реставрацията на джамията „Ибрахим паша“

Приключиха консервационните и реставрационните и строително-монтажните работи по Джамията „Макбул Ибрахим паша“, съобщават от общинската администрация в Разград. Сградата е построена през XVI век и е обявена за недвижимо културно наследство от национално значение.  Реставрационните дейности са изпълнени в срок и в съответствие с международни..

публикувано на 28.09.24 в 10:30