Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заедно на бал

Община Дулово подари абитуриентски бал на зрелостниците от Випуск 2019. За първи път възпитаници на четири учебни заведения празнуваха заедно. Младежите от Средното училище „Васил Левски“ и Професионалната гимназия по облекло, обслужване и транспорт в Дулово и Средните училища „Йордан Йовков“ в Окорш и „Христо Ботев“ в Паисиево дефилираха по централната улица на общинския център, след което бяха посрещнати от кмета д-р Юксел Ахмед и заместник-кмета Доротея Тотева, които бяха домакини на празничната вечер. Община Дулово пое разходите по организацията и провеждането на абитуриентския бал за 143 зрелостници. Кметът поднесе поздравителни адреси, специално изработени медали и персонални подаръци на 31 отличници на випуска.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Газова бутилка пламна

Екип на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Дулово загасил горяща газова бутилка вчера в частен имот в града. Това съобщават от силистренската полиция. Сигналът за произшествието е получен в 08:08 часа. Екипът изнесъл бутилката на двора, загасил я и я обезопасил.

публикувано на 26.06.24 в 10:04

Музика срещу наркотиците

Концерт, наречен "Музика срещу дрогата" организира община Тутракан. Проявата е тази вечер от 19:30 часа в Амфитеатъра на дунавския град.  На сцената ще излязат местни изпълнители и формации, сред които Детска вокална група "Усмивчица", Вокална група "Слънчева усмивка", Вокален феномен "Вива Тийнс", Градският мажоретен състав, Танцова школа "Happy..

публикувано на 26.06.24 в 09:01

Нов пазар в Зафирово

Общински пазар за плодове и зеленчуци беше открит днес край с. Зафирово, община Главиница. Той е изграден изцяло със средства и усилия на Общинското предприятие "Общински имоти и комунални дейности" - Главиница. Теренът е пригоден за целта, като е постлан с камък. Изградени са ограда и санитарен възел, осигурена е течаща вода, Пазарът е с модерно..

публикувано на 25.06.24 в 15:25

Слама пламна в камион

Слама се запалила в каросерията на камион по време на движение вчера в близост до разклона за Старо село. Това съобщават от разградската полиция. Екип на РСПБЗН-Тутракан се отзовал на сигнала, получен в 09:09 часа и загасил пожара.  Изгорели 10 рула слама, но са спасени 35, както и камионът.

публикувано на 25.06.24 в 09:30

Отново на плуване

В сряда ще бъдат подновени всички тренировки в басейна на Военния факултет в Шумен, каза за Радио Шумен единият от треньорите по плуване там Георги Герчев.  „Бяхме спрели за кратко, за да уредим проблеми с вече съществуващи договори, но всичко вече е наред и възстановяваме тренировките", допълни Герчев.  Във Военния факултет от години се провеждат..

публикувано на 24.06.24 в 13:22

Пияна и дрогирана зад волана

Полицейски служители установиха 37-годишна, шофирала под въздействие на алкохол и дрога. Това съобщават от силистренската полиция. Жената с лек автомобил „Фолксваген“ била спряна за проверка на 21 юни по ул. „Баба Тонка“ в Силистра. Пробата с дрегер отчела 2.22 промила,   а тестът за наркотици дал положителен резултат за амфетамин.  Жената е била..

публикувано на 24.06.24 в 09:28

Нов кмет в село Прохлада

Кандидатът на ДПС спечели кметското място в село Прохлада, община Дулово на първия тур на изборите за кмет на кметство на 23 юни. Това показва решението на Общинска избирателна комисия- Дулово.  Ана Ананиева е получила 86 действителни гласа.

публикувано на 24.06.24 в 06:06