Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Златен век" за най-добрите

Снимка: stolica.bg

Официалната церемония за връчване на наградите за значим принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство се състоя вчера в столицата.

Николай Николов, председател на настоятелството на НЧ "Добри Войников“ в Шумен, беше отличен с грамота и награда на Министерството на културата "Златен век" - звезда.  С грамота и почетен знак "Печат на Цар Симеон Велики" - златен бяха удостоени още Даниела Недялкова - директор на Регионалната библиотека "Партений Павлович" и Йордан Колев – директор на Художествената галерия в Силистра.

Грамота и почетен знак "Печат на Цар Симеон Велики" - сребърен, получи дългогодишният директор на Драматично-кукления театър в Силистра Стефан Стайчев. Садие Махмуд – секретар на НЧ „Христо Ботев“ в дуловското село Руйно, бе отличена с грамота.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Исторически ниска активност на вота

Към 20:00 часа на 9 юни за Народно събрание са гласували 34,41% от имащите право на глас, а за Европейски парламент - 33,79%, според публикуваните данни на Централната избирателна комисия.  За Народно събрание са гласували 2 268 644 души, което е с близо 415 000 по-малко в сравнение с предишните парламентарни избори през април 2023 г. За..

публикувано на 11.06.24 в 16:50
Корнелия Нинова

Корнелия Нинова подаде оставка

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подава оставка, съобщи тя на брифинг след излизането на окончателните резултати от изборите "2 в 1." Причината, представянето на партията на последните избори - БСП получи 7 на сто от вота на избирателите.  Националният съвет на партията трябва да реши дали ще я приеме, а конгресът на БСП е органът, който избира нов..

публикувано на 11.06.24 в 14:31

Глобяват за непочистени плакати

Глоба от 1000 до 5000 лева ще получат политическите партии, коалициите и инициативните комитети, в случай че не премахват агитационните материали за проведените в неделя избори за народни представители и Европейски парламент.  Санкцията е съгласно правилата в изборния кодекс, а срокът за премахването на материалите е до 16 юни, съобщават от..

публикувано на 11.06.24 в 10:03

ГЕРБ-СДС първи при 100% обработени протоколи

До края на деня всички 31 Районни избирателни комисии трябва да предадат в Централната избирателна комисия (ЦИК) протоколите от гласуването в неделя за повторна проверка. След отстраняване на така наречените несъответствия ЦИК ще обяви в сряда окончателните резултатите от вота за българските представители в Европейският парламент - като проценти..

публикувано на 11.06.24 в 09:20

Опасно горещо време и днес

Между 18° и 25° бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в региона. В Шумен са измерени 18°, атмосферното налягане е 982 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха - 80%. Днес времето ще е слънчево, но следобед и привечер ще се развива купеста облачност и на места, главно в Североизточна България и северното Черноморие ще превали..

публикувано на 11.06.24 в 06:19

ДПС печели в Североизтока

ДПС е първа политическа сила в област Шумен, следвана от ГЕРБ-СДС и „Възраждане“. Такава е класацията в изборите за евродепутати и народни представители според 94 процента от обработените протоколи в Районната избирателна комисия в Шумен. Така изглежда подредбата на политическите партии и в Силистренско, при обработени близо 70 на сто от..

публикувано на 10.06.24 в 14:15
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Изненадата е "Величие"

Няколко са изненадите на тези избори. Най-голямата е влизането на още една, седма политическа формация в НС. Това каза в ефира на Радио Шумен социологът Светлин Тачев. Това е ПП "Величие", която е нова и не особено позната, но направи нещо интересно, като прескочи 4-процентната бариера за влизане в парламента. По неговите думи, има търсене за..

публикувано на 10.06.24 в 12:47