Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панорама на образованието в шатри

Снимка: pixabay.com

Заради очакваните валежи откриването на Панорамата на образованието в Русе ще бъде утре, а не днес. Това съобщиха от общинската администрация.

В събитието се включат 16 учебни заведения. Форумът ще бъде на пл. „Свобода“. На изложението ще има шатри, в които ще се представят средните училища, профилираните и професионалните гимназии в областта. Организаторите са предвидили срещи с бъдещи работодатели, които са ангажирани с дуалното обучение или поддържат връзка с учебните заведения, които подготвят кадри.

Панорамата на средното и професионално образование в Русе ще продължи до петък, 14-ти юни включително, от 11 до 18.30 ч. Ревю, дело на възпитаници на Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“, ще бъде част от програмата на откриването. Участниците предвиждат още нестандартни презентации на учебни и професионални възможности за бъдещите русенски гимназисти.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Промяна в движението

Нова организация на Дунав мост при Русе е въведена от днес до събота, 15 юни. Тя се налага заради извършването на авариен ремонт на настилката на съоръжението.  На място със ситуацията се запозна заместник областният управител на русенска област Георги Георгиев. Той поиска от фирмата изпълнител и държавните структури да бъдат предприети..

публикувано на 11.06.24 в 15:43

Разпределението на мандатите в Русе засега е неясно

Коалицията ГЕРБ-СДС са първа политическа сила в Русенска област в изборите за Европейски парламент и национално Народно събрание, сочат резултатите при 100% обработени протоколи на секционните комисии. След близо 22-часова непрекъсната работа по обработката на протоколите от изборите в Русе резултатите сочат възвръщане на лидерската..

публикувано на 11.06.24 в 06:40

"Величие" с добър резултат в Русенско

ГЕРБ – СДС е водеща политическа сила в Русенска област, това показват данните при 43% обработени протоколи на секционните избирателни комисии. Водената от Бойко Борисов коалиция събира 21,5% подкрепа за Народно събрание и 20 на сто от гласовете за Европейски парламент.  Второто място е за "Възраждане" , които получават 19% за български парламент и..

публикувано на 10.06.24 в 10:25

Кой води в Русенско?

28 % са обработените протоколи в Русенско. От преброените 21.6% са за ГЕРБ-СДС. За „Възраждане“ са гласували  2733, което е 19,6 % от отишлите до урните. ПП-ДБ получават 14,6%. „Има такъв народ“ е с 10.25%. След тях са „БСП за България“ с 8.26%.  ПП „Величие“ получават 7,34%. Движението за права и свободи е с под 5 %.  503 души са избрали квадратчето..

публикувано на 10.06.24 в 06:47

Температурен рекорд в Русе

Рекордно висока температура измериха днес в Русе. Термометрите в дунавския град отчетоха 36,7 градуса по Целзий До момента най-топло в Русе е било през 1987 година, когато градусите са били 36,6. Горещата вълна ще продължи и през следващата седмица, в някои райони температурите ще достигнат 40 градуса.

публикувано на 09.06.24 в 19:49

В Русенско ниска активност и 36,7°C

С ниска избирателна активност и без нарушения преминава изборният ден в Русенско. В града обаче беше отчетена рекордна температура на въздуха от 36,7 градуса. Вяло, но и без нарушения тече изборният ден в Русенска област. Преди обед активността на гражданите беше малко над 8%, като най-стриктни към задължението си да гласуват и на тези..

публикувано на 09.06.24 в 17:15

Блокирала машина

До момента само в една секция на територията на Русенска община има проблем с устройството за електронно гласуване. Това съобщиха от областната администрация. На втория избирател, който е използвал устройството, електронната бюлетина е заседнала и не е могла да бъде извадена от устройството.  В момента се изчаква техник, който или ще отстрани..

публикувано на 09.06.24 в 08:18