Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поход във "Воден - Ири Хисар"

Седмата регионална туристическа среща ще се проведе в събота.

Организатори са туристическото дружество на Разград и Държавно ловно стопанство „Воден - Ири Хисар“, което включва части от общините Разград, Завет, Исперих, Главиница и разполага с два горски комплекса с обща площ около 15 000 хектара.

Инж. Кирил Колев, директор на ловното стопанство, коментира туристическия поход, който ще се състои в рамките на инициативата. 

Стартът е от 9 ч. в събота. Походът е част от седмата регионална туристическа среща.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Времето в понеделник

Днес времето ще е слънчево и горещо!  Ще духа слаб североизточен вятър, следобед от източна четвърт, а по Черноморието ще се подсили от бриз. Максимални температури между 32° и 37°,  по Черноморието от 28° до 31°,  за Варна около 31, за Шумен - около 34°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 25°-26°...

публикувано на 08.07.24 в 07:47

Горещо и през новата седмица!

Температурите ще продължат бавно да се повишават и през следващата седмица. В понеделник ще е слънчево, сутринта – почти тихо. По-късно ще духа слаб вятър от изток-североизток. Преобладаващите минимални температури ще са между 17 и 22 градуса, максималните – от 34 до 39 градуса. Във вторник вятърът временно ще се ориентира от..

публикувано на 07.07.24 в 14:23

Честваме българските светци

Втората неделя след Петдесетница Българската православна църква отбелязва деня на всички български светии. Те били християни, обитавали сегашната българска земя още преди идването на славяните и прабългарите, обясни за Радио Шумен отец Николай от храма "Свети пророк Илия" в шуменския квартал Дивдядово. "Историята на българската святост е различна от..

публикувано на 07.07.24 в 10:55

Жега и в неделя

Между 14 и 21 градуса са температурите тази сутрин в Североизточна България. Най-хладно е в Търговище, където термометърът показва 14 градуса, в Шумен – 15, в Разград – 19, в Силистра – 20, в Русе – 21 градуса. В Шумен атмосферното налягане е 991 хектопаскала – по-високо от средното за юли – и бавно ще се понижава. Относителната влажност на..

публикувано на 07.07.24 в 07:48

ДПС в Североизтока е за единство

За единство и заедност се обявяват в декларации, приети на заседания снощи, Областните съвети на ДПС в Североизтока. Документите са публикувани на страниците на партийните организации във Фейсбук. Областният съвет на ДПС в Шумен застава зад единството на партията и подкрепя почетния председател Ахмед Доган и лидера на движението Делян..

публикувано на 05.07.24 в 13:59

Шестима напуснаха ПГ на "Величие"

Шестима депутати от "Величие" са подали заявление за напускане на парламентарната група. Това са Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова. Така на практика парламентарната група се разпада и престава да съществува, тъй като изискването, за да бъде формирана група, е да има минимум 10 народни..

публикувано на 05.07.24 в 11:10

145 години МВР

МВР отбелязва 145 години от създаването си днес. Тържествената церемония ще започне в 9:00 часа пред Паметника на Незнайния воин с водосвет на знамената и полагане на венци. При храм-паметникa "Александър Невски" ще бъде подредена специализирана техника, която служители ползват в ежедневната си работа. В 10:30 часа пред Паметника..

публикувано на 05.07.24 в 09:11