Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кисело мляко и художествени занаяти

Снимка: БГНЕС

Разград е домакин на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти. Традиционните събития ще продължат до сряда включително. Близо 90 занаятчии ще представят грънчарство, декоративни свещи, бижутерия, обработка на дърво, стъклопис, текстил, ковано желязо, кукли, плъсти, иконопис.

Днес до 12 ч. и от 15 ч. до 17 ч. в Етнографския музей в квартал „Вароша“ са организирани детски работилници „Първи стъпки в занаята“. От 19 ч. във фоайето на Общинския културен център ще бъде открита авторската изложба „Ракурси на Минка Христова от Панаира и Фестивала“. От 20 ч. на площад „Момина чешма“ започва дефиле на танцовите състави, а 30 минути по-късно е официалното откриване на Панаира на кисело мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти. След това ще започне концертът на разградската танцова школа „Хорце“ и съставите от Русия, Чили, Канарски острови, Китай и Грузия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Инвестират 1.5 млн. лв. в нов цех

Учредяването право на строеж в общински имот, който се намира в бизнес зона „Перистър“, подкрепиха общинските съветници в Разград на заседание днес. За терена има заявено намерение от потенциален инвеститор за изграждане на цех за производство на електронни компоненти. Размерът на инвестицията е 1 500 000 лв., а разкритите работни места ще бъдат..

публикувано на 26.06.24 в 13:05

300 дка пшеница изгоряха

300 декара пшеница изгоряха при пожар вчера привечер, съобщават от разградската полиция. Сигналът за горящата нива с пшеница е получен около 19:40 часа на 25 юни на тел.112. Към мястото - землището между кубратските села Бисерци и Тертер, са изпратени спешно пожарникари и полицейски екипи.  Установено е, че напълно са изгорели 300 декара пшеница...

публикувано на 26.06.24 в 11:54

Пей и танцувай с нас

Ученици от три учебни заведения в община Разград участват днес в концерт „Пей и танцувай с нас“. Възпитаниците на основните училища в селата Стражец, Ясеновец и Осенец ще покажат какво са научили в заниманията по интереси през годината по проекта „Успех за теб“.  Концертът започва от 9:00 ч. на сцена „Ронда“ в Градския парк. Участниците ще изпълнят..

публикувано на 26.06.24 в 09:14

Нов кувьоз за болницата

Нов транспортен кувьоз получи болницата в Кубрат, осигурен от благотворителното драг и дрифт рали. Състезанието се проведе през април, когато млади ентусиасти и доброволци събраха 40 хиляди лева за купуването на модерното оборудване.  Транспортният кувьоз е от жизненоважно значение за Акушеро-гинекологичното отделение на кубратската болница. Новата..

публикувано на 26.06.24 в 09:07

Вдигат Младежки център

Започнаха строителните дейности за изграждането на Младежки център в Разград. Проектът е финансиран от Националния пан за възстановяване и устойчивост и е на стойност над 4 милиона лева.  Центърът ще се разполага в сградата на бившия Междуучилищен център за трудово политехническо обучение. Предвижда се кабинетите и складовете да бъдат преустроени в..

публикувано на 25.06.24 в 09:04

Светлинно шоу и концерт

С дрон шоу в небето над Абритус завърши Фестивалът на материалното и нематериално наследство „Белите нощи на Разград“.  По традиция втората от двете „Бели нощи” се случва в археологическия резерват „Абритус”.  Тази година разградчани отново имаха възможност да видят уникално съкровище, намерено по българските земи. То е открито преди точно 100 години..

публикувано на 25.06.24 в 08:34

Челен сблъсък на пътя

Двама са ранени при катастрофа в района на село Благоево, съобщават от разградската полиция. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около 23:15 часа на тел.112. Съобщено било, че товарен автомобил „Фолксваген Тигуан“, шофиран от 68-годишен водач, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска челно автомобил „БМВ 316“, управляван от..

публикувано на 24.06.24 в 11:25