Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов фонтан на ларгото

4
Снимка: Радо Стойков

Фонтанът пред паното "Завет на Хан Кубрат" в град Кубрат отново заработи. Строително-ремонтните дейности по съоръжението в централната част на града вече приключиха. 

Възстановяването на един от символите на лудогорския град се осъществява със средства на Община Кубрат. Фонтанът ще работи всекидневно до 22 ч. Вечер той ще блести с цветни светлини.

Община Кубрат призовава жителите и гостите на града да пазят съоръжението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Разград посрещна младите четници

Участниците в 39-ия поход „По стъпките на четата на Таньо войвода” бяха посрещнати снощи в Разград на специална церемония пред паметника на Христо Ботев в Градския парк. Това съобщиха от местната администрация. Там към отрядите от над 10 училища от населени места от Североизточна България се присъединиха и групи от учебни заведения от Разград...

публикувано на 01.06.24 в 09:09

Информационни терминали в МВР

Информационни терминали в услуга на гражданите са поставени на входовете на районните полицейски управления в Разград, Исперих, Кубрат и Лозница. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Разград.  На тях гражданите могат да правят различни справки за валидност на документи за самоличност, проверки за задължения по фиш, наказателни постановления,..

публикувано на 31.05.24 в 16:24

Заплахи за убийство

47-годишен турски гражданин е задържан за отправени заплахи за убийство. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът е подаден на тел.112 от 41-годишна жена, която има дете от него. Потърпевшата обяснила, че мъжът по телефона я заплашил, че ще я убие и ще изгори къщата й в село Дряновец.  По случая е започната проверка. Уведомено са..

публикувано на 31.05.24 в 11:03

Деца превзеха древния Абритус

Над 200 деца от началния курс на Основно училище „И. С. Тургенев“ в Разград проведоха образователни уроци в древния Абритус. Четиридневната инициатива е част от Националната програма „България – образователни маршрути“, съобщиха от Регионалния исторически музей в Разград.   Учениците от 3 „а“ клас получиха и удостоверенията си за успешно..

публикувано на 31.05.24 в 10:16

Детство мое

Как са живели децата в началото и средата на миналия век? С какво са се обличали, с какви играчки са играли? На тези любопитни въпроси дава отговор изложбата „Детство мое“, дело на Регионалния исторически музей в Шумен.  Тя гостува в музейната експозиция в Исперих по повод Първи юни - Международния ден на детето, съобщи за БТА д-р Веселина..

публикувано на 29.05.24 в 14:14

Безплатно чипират кучета

В началото на юни започва кампания за безплатно чипиране и регистриране на домашни кучета в община Разград. Чипирането ще се извършва от 3 юни в работни дни след предварително записване на телефона на приюта. Кампанията ще продължи 3 месеца.  Микрочипът съдържа 15-цифров уникален код. Срещу този код в системата на Българската агенция за безопасност..

публикувано на 29.05.24 в 08:27

Иззеха колата на пиян водач

Пиян водач без книжка засече при проверка полицията в Разград. „Мерцедес А170“ е спрян около 22:00 часа на 27 май на главен път. Установено било, че 48-годишният водач е неправоспособен и шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 2,32 промила.  Мъжът е задържан в РУ-Разград, а автомобилът е иззет. По случая е образувано бързо..

публикувано на 28.05.24 в 10:48