Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шумен ще жужи

Снимка: Цецо Папазов

Третият Меден фестивал „Шумен жужи” ще бъде открит на 28 септември от 11 ч. в Градската градина. Инициатор на проявата е Съюзът на българските пчелари.

Мотото на фестивала е „Мед, песни и туризъм – за здрав и бодър организъм”. Празничната програма е посветена на Международния ден на туризма и на Международния ден на музиката и на възрастните хора. В нея ще участват хорови състави за туристически песни, вокални групи и детски танцови ансамбли.

Меденият фестивал ”Шумен жужи” е ярко доказателство, че местни власти  и граждански организации могат да работят заедно за защита  живота на Земята. Организираната изложба-базар има за цел да популяризира ролята на пчелите, пчелния мед и пчелните продукти за здравето и дълголетието на човека.

На 28 и 29 септември изложбата ще бъде в Градската градина, а от 30 септември до 4 октомври включително – на пешеходната зона на бул. „Славянски”, източно от магазин „Детски свят”.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Издават карти с намаление

Започва издаването на карти за градския транспорт, съобщиха от „Шумен – пътнически автотранспорт“. От понеделник, 17 юни, ще започне изготвянето на годишни абонаментни карти на хората, навършили 65-годишна възраст и многодетни майки с деца до 18 години. Документите се издават на Автогара Шумен, на специализираните гишета за..

публикувано на 14.06.24 в 15:26

Вълшебни ритми в Нови пазар

Нови пазар е домакин на Националния конкурс за гайдари и инструментални камерни състави „Вълшебните ритми“. 22-рото издание ще продължи от днес до неделя в Народното читалище „Христо Ботев“ в града. Заявки са подали над 150 гайдари.  „Географията на конкурса непрекъснато се увеличава“, каза за Радио Шумен дългогодишният председател на журито проф...

публикувано на 14.06.24 в 13:31

Мерки срещу пожари по жътва

Всички институции в Шуменска област са подготвени за реакция при пожар, състоянието на речните корита е сравнително добро, язовирите също са в добро техническо състояние. Това стана ясно на заседанието на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия, който се проведе днес ( 14 юни) в Шумен. Ситуацията обобщи областният управител проф...

публикувано на 14.06.24 в 12:35

Огнеборци в действие

На шест сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи през последните 24 часа, информират от Областната дирекция на МВР в Шумен. В 7:00 часа вчера сутринта е бил приет сигнал за пожар в апартамент на 12-ия етаж в квартал „Тракия“. Пламъците, които по всяка вероятност са тръгнали от стар хладилник, са погасени с помощта на..

публикувано на 14.06.24 в 10:33

Трима в болница след катастрофа

Трима са пострадали след катастрофата край село Златар вчера следобед, за която Радио Шумен писа.  Водач на лек автомобил "Опел“ се движил от Смядово в посока към Велики Преслав. Предприел изпреварване на товарен автомобил „Волво“, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в лек автомобил "Мерцедес".  Водачите на двата автомобила и..

публикувано на 14.06.24 в 10:09
Смядово

14 идеи за по-хубаво Смядово

14 проектни предложения по фонда „Местни инициативи“ са постъпили в община Смядово в рамките на срока за кандидатстване. Това съобщават от общинската администрация. 10 от идеите за финансиране са на неформални граждански групи, по едно са предложенията от читалища, детски танцови и вокални групи и групи за изворен фолклор.  Специално създадена..

публикувано на 14.06.24 в 09:03

Обсъждат мерки срещу пожари

Заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия ще се проведе днес в Шумен. Ще бъдат обсъдени мерките срещу пожари и щетите на земеделската продукция и селскостопанския  инвентар.  Ще бъде представен обобщен доклад за извършените проверки на реки, речни корита и язовири на територията на област Шумен в изпълнение на заповед на..

публикувано на 14.06.24 в 08:34