Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щъркелите на Тутракан

Старт на първото по рода си Училище за бременни в Тутракан ще бъде даден на 28 септември.

Ще бъде направен кратък отчет за работата на Общинския фонд "Ин витро" и грижата за младите двойки, които раждат и отглеждат децата си в крайдунавския град. В срещата ще участват лекарите Любомир Бойчев и Богомил Бойчев, акушерката Ваня Радкова и млади лекари от Медицинския център "Свети Иван Рилски" в Тутракан, които помагат на бъдещите родители.

Училище за бременни "Щъркелите на Тутракан" ще се провежда веднъж месечно и ще бъде безплатно за всички желаещи да се включат в него. Проектът е инициатива на най-голямата българска биобанка за стволови клетки в България "Биорегенерация" в партньорство с Асоциация "Искам бебе". Началото на събитието е от 11:00 ч. в залата на Общинския съвет.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново на плуване

В сряда ще бъдат подновени всички тренировки в басейна на Военния факултет в Шумен, каза за Радио Шумен единият от треньорите по плуване там Георги Герчев.  „Бяхме спрели за кратко, за да уредим проблеми с вече съществуващи договори, но всичко вече е наред и възстановяваме тренировките", допълни Герчев.  Във Военния факултет от години се провеждат..

публикувано на 24.06.24 в 13:22

Пияна и дрогирана зад волана

Полицейски служители установиха 37-годишна, шофирала под въздействие на алкохол и дрога. Това съобщават от силистренската полиция. Жената с лек автомобил „Фолксваген“ била спряна за проверка на 21 юни по ул. „Баба Тонка“ в Силистра. Пробата с дрегер отчела 2.22 промила,   а тестът за наркотици дал положителен резултат за амфетамин.  Жената е била..

публикувано на 24.06.24 в 09:28

Нов кмет в село Прохлада

Кандидатът на ДПС спечели кметското място в село Прохлада, община Дулово на първия тур на изборите за кмет на кметство на 23 юни. Това показва решението на Общинска избирателна комисия- Дулово.  Ана Ананиева е получила 86 действителни гласа.

публикувано на 24.06.24 в 06:06

Научен форум в Кайнарджа

По случай 250 години от подписването на Кючуккайнарджанския мирен договор между Руската и Османската империи е организиран научен форум с участие на преподаватели от Велико Търново, Варна и Силистра, на изследователи и краеведи от региона.Той ще се проведе на територията на комплекс "Историческа чешма 1774 година" в село Кайнарджа...

публикувано на 21.06.24 в 09:28

Един милион за игрища

Изграждане на три нови многофункционални спортни площадки и основен ремонт на училищен физкултурен салон предвижда Инвестиционната програма за 2024 г. на община Главиница. Общата стойност е близо 1 милион лева.  Със средствата ще бъдат изградени спортна площадка за тенис корт и мултифункционална спортна площадка за волейбол и баскетбол в двора на..

публикувано на 21.06.24 в 09:09

Доброволческа акция на прицел

Фирми, участвали в доброволческа акция за разчистване на сухи клони и растителност в района на крепостта Меджиди табия, са привиквани на разпит от полицията, по нареждане на прокуратурата. В инициативата през март, организирана от кмета на Силистра, се включват и стотици граждани, за да премахнат натрупаната с години суха растителност,..

публикувано на 21.06.24 в 08:52

Възрастна жена нахапана от кучета

81-годишна жена е в болница, след като била нахапана от кучета. Това съобщават от Областната дирекция на МВР – Силистра.  Сигналът е получен малко след 8:00 ч. тази сутрин на телефон 112. Според първоначалните данни , жената била в двора на къщата си в село Айдемир, когато три домашни кучета, отглеждани в съседен имот и пуснати свободно, преминали..

публикувано на 20.06.24 в 13:37