Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще има ли Шумен парно?

Снимка: колаж: Георги Корнейков, БНР

„Водим разговор със стратегически партньор и целта ни е в най-скоро време 30 000 от домакинствата в Шумен да бъдат топлофицирани“. Това заяви днес Валентин Маламов, който държи контролния пакет от дяловете на дружеството, което купи „Топлофикация“ – Шумен. Възстановяването на дейността на ТЕЦ-а беше част от предизборната кампания на Валентин Маламов, който беше кандидат за кмет на Шумен. Междувременно продължават съдебните дела, които дружеството купувач на „Топлофикация“ води с „Булгаргаз“ и срещу решението за обявяване на ТЕЦ-а в несъстоятелност, допълни той.

"Силата на "Топлофикация" - Шумен е, че дава възможност да се стигне до гражданите с енергия, която е с 200 - 230 лева по-ниска, отколкото ако едно стандартно жилище от 60 квадрата се отоплява на ток. Правната криза е политическо решение по отношение на това да ни бъде разрешено да управляваме нашата собственост. В момента това, което се случва в "Топлофикация" - Шумен, е грабеж на частна собственост. Синдикът се разпорежда в продължение на 5 години и има продадени активи за над 500 000 лева", посочи той.

По думите на Валентин Маламов една от нередностите е, че топлофикационното дружество в Шумен е обявявано в несъстоятелност два пъти и два пъти се спира изпълнението на договора за приватизация, както и възможността да реализира оздравително производство. Седем са висящите дела в момента, уточни още той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Еньовден на Шуменското плато

Традиционния фестивал „Зелени слънца“ ще се проведе на Еньовден. Това съобщават организаторите от ДПП "Шуменско плато". На 24 юни – понеделник, на поляната до информационния център на паметник „Създатели на българската държава“ шуменци ще посрещнат изгрева на Еньовден, който настъпва в 5:33 часа. Ще бъде сплетен венец от билки, под който всички ще..

публикувано на 21.06.24 в 08:41

Филателна изложба в Шумен

Юбилейна филателна изложба „Шумен 2024“ ще бъде открита днес от 11:00 ч. в сградата на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен. Изложбата, която ще продължи до 23 юни 2024 г., е посветена на 85-тата годишнина от създаването на едно от най-активните дружества в страната - Шуменското филателно дружество. Организатори са „Български пощи”,..

публикувано на 21.06.24 в 08:33

Спират водата за напояване

Заради изчерпване количествата, разрешени от Министерството на околната среда и водите за напояване от язовир „Тича“ за юни, производители на плодове и зеленчуци инициираха среща с областния управител на област Шумен Добромир Добрев и управителя на "Напоителни системи" – клон Шумен.  „Научихме, че в неделя ще бъде спряна водата за напояване за седем..

публикувано на 21.06.24 в 08:23

Обявиха война на кафе автоматите

Вендинг машините по центъра на Шумен убиват заведенията по ларгото. Това каза на заседание на икономическата комисия към Общинския съвет Румен Славчев - собственик на кафене по бул. "Славянски". Той поиска от кмета и общинските съветници да ограничат възможността за поставяне на автомати в близост до барчетата или да принудят собствениците на машините да..

публикувано на 20.06.24 в 15:22

Вода в горещините

Кампания за раздаване на безплатна минерална вода в най-горещите часове на деня организира община Шумен. Пунктовете са два – срещу сградата на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ и срещу сградата на областната администрация на площад „Кристал“. Акцията ще продължи и утре. Безплатна минерална вода раздават днес и в Кубрат. Кампанията е на..

публикувано на 20.06.24 в 13:18

Да пазим децата на пътя

В ход е традиционната акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“. Това съобщават от полицията в Шумен.  Инициативата ще продължи до края на август. До края на юни и през следващите два месеца ще бъдат проведени специализирани полицейски операции. Те ще са насочени към контрол при неправилно движение на пешеходци,..

публикувано на 20.06.24 в 12:45

В Студеница избират кмет

Шуменската полиция ще осигури охраната на изборната секция в село Студеница, където на 23 юни ще се проведат избори за кмет на населеното място.  В селото ще бъдат ситуирани мобилни групи, които ще извършват обходи от петък до края на изборите. Охраната на изборните книжа и машината за гласуване ще бъде поета от полицейски служители на областната..

публикувано на 20.06.24 в 12:25