Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка катастрофа край Хитрино

8
Снимка: Айхан Рамаданов

Тежка катастрофа е станала на разклона за Хитрино по пътя Шумен - Силистра, съобщиха за Радио Шумен очевидци.

От полицията уточниха, че 5 жени са в болница след пътния инцидент. Те са пътували в лек автомобил „БМВ“ със силистренска регистрация, управляван от 19-годишно момиче. В колата са били още две 19-годишни момичета и две жени на 21 и 41 години. 

При катастрофата леката кола е изпреварвала тежкотоварен автомобил, управляван от 60-годишен варненец. Той е правоспособен водач. Наличие на алкохол в кръвта му не е установено.

Първа помощ на пострадалите жени веднага след инцидента са оказали шофьори на преминаващи камиони, както и водачът от Варна. Една от жените е била в безсъзнание и шофьорите са я реанимирали на място.

19-годишната шофьорка на "БМВ"-то е правоспособна, има книжка от януари тази година и досега няма пътни нарушения. 

От полицията умоляват водачите да се движат с повишено внимание в този участък.

От шуменската болница казаха за Радио Шумен, че една от пострадалите  жени е в тежко състояние.

/Първата снимка ни изпрати Айхан Рамаданов/.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Свързани новини

Борят се за живот след катастрофата

С тежка черепно-мозъчна травма е една от пострадалите в катастрофата край Хитрино. Това съобщи за Радио Шумен директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов. Пациентката е на изкуствена вентилация, лекарите от Интензивното отделение се борят за живота..

публикувано на 13.11.19 в 16:50
ВИЖТЕ ОЩЕ

Масово поскъпват такси и услуги

Да бъде удължен до август догодина срокът за усвояване на 20-милионния заем, който община Шумен изтегли за асфалтиране на улици, гласуваха общинските съветници от постоянната комисия по ТРСУ. По предложение на съветника Иван Йонков обаче те поискаха..

публикувано на 25.10.24 в 15:08
Язовир

Водата в язовир "Тича" спада

Количествата вода, поискани от ВиК Търговище за водоснабдяване, са редуцирани с 50 млн. куб. м – от 0,780 млн. куб. м на 0,730 млн. куб. м. Това става ясно от писмо на министъра на околната среда и водите до управителя на водното дружество. Общо..

публикувано на 25.10.24 в 12:44

Деца се учат да оказват помощ

Практическо занятие за оказване на първа долекарска помощ се проведе с доброволци в „Детско полицейско управление“ във Велики Преслав, съобщиха от шуменската полиция. Възпитаниците на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с помощта на лектори доброволци..

публикувано на 25.10.24 в 11:18

Промяна в движението

Във връзка с отбелязването на празника на село Царев брод в събота (26 октомври) ще бъде въведена временна организация на движението. Това съобщават от община Шумен. От 8:00 до 18:00 часа в съботния ден ще бъдат затворени за движение на моторни превозни..

публикувано на 25.10.24 в 09:56

Бой на село

35-годишен мъж от Шумен е пострадал след скандал. Това съобщават от шуменската полиция. Около 20:00 часа снощи на ул. „Балкан“ в село Вехтово между него и 47-годишен местен жител възникнал спор, който прераснал в скандал. По-възрастният от двамата..

публикувано на 25.10.24 в 09:37

Дисциплинарно производство срещу Ясен Бойчев

Образувано е дисциплинарно производство срещу шуменския частен съдебен изпълнител Ясен Бойчев. Решението е взето от Съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители. Срещу Бойчев са постъпвали множество жалби, сигнали и допълнения към тях. Той обаче не..

публикувано на 25.10.24 в 08:29

Геймърско състезание в Шумен

Игрови компютърен форум ще се проведе за първи път в Шуменския университет. Той е част от тридневната научна конференция с международно участие МАТТЕХ 2024. В състезанието ще участват ученици от две шуменски училища – Професионалната гимназия Христо..

публикувано на 25.10.24 в 08:03