Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мокри и хлъзгави пътища

Снимка: pxhere.com

Мокри и хлъзгави са пътните настилки в северната част на Шуменска област и в района на Върбица, съобщиха от Областното пътно управление. Тази сутрин минималните температури там са били около минус 5 градуса.

Водачите на моторни превозни трябва да карат с повишено внимание и в района на Търговище. Там видимостта е намалена от 80 до 130 метра заради мъгла.

В останалите райони от Североизточна България видимостта е добра, пътните настилки са предимно сухи, увериха дежурните от пътните служби.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първият мандат се провили

Парламентът отхвърли номинацията за Росен Желязков за премиер и с това дневният ред на заседанието беше изчерпан и заседанието е закрито. "За" кандидатурата са гласували 98 народни представители, "против" - 138, "въздържали се" - 2 депутати. "За" са гласували 68 депутата от ГЕРБ-СДС. ДПС - "за" - 30, 14 - "против", един "въздържал се". От..

публикувано на 03.07.24 в 16:26

Остава енергийната помощ за хората с ниски пенсии

Пенсионерите с ниски доходи ще запазят правото си на помощ за отопление за предстоящия зимен сезон въпреки ръста на пенсиите от 1 юли. Това става възможно, след като служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов подписа заповед за актуализиране на корекционния коефициент. С него се намаляват доходите от пенсии при определяне..

публикувано на 03.07.24 в 15:39

По-добри резултати

С близо 2 точки е по-висок средният резултат на седмокласниците от Шуменска област на външното оценяване по български език и литература спрямо миналата година. Това съобщават от Регионалното управление на образованието. Тази година учениците са постигнали близо 47 точки средно от 100 възможни при малко над 45 точки преди 12..

публикувано на 03.07.24 в 13:50
Областна администрация Шумен

Нов заместник областен в Шумен

Поредна смяна на заместник областния управител в Шумен за по-малко от седмица. След като на 27 юни на поста беше назначена Тиджел Заид, считано от 3 юли тя е освободена със заповед на служебния премиер Димитър Главчев.  Отново с негова заповед за заместник областен управител е назначен Диян Димитров. По образование той е юрист, магистър по право..

публикувано на 03.07.24 в 11:38

Борисов: Правителството няма да мине

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е скептик за подкрепата към кабинета "Желязков", стана ясно от думите му в парламента, предава БНТ. Той беше категоричен, че партията ГЕРБ-СДС няма да подкрепи втори мандат и призова партийните лидери да обмислят предстоящото си гласуване в зала още веднъж преди държавата да отиде на нови избори.  "Аз съм убеден,..

публикувано на 03.07.24 в 11:21

Отчет за бюджета в Търговище

Публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета и сметките за средства от Европейския съюз на Общината организира местната администрация в Търговище. Обсъждането ще се проведе на 10-ти юли от 17.00 ч., в зала № 74. Поканени да вземат участие са представителите на бизнеса, неправителствения сектор, общинските съветници, кметове на..

публикувано на 03.07.24 в 11:06

Режим на водата в 3 села

Воден режим е въведен в три села от Шуменска област от началото на тази седмица. Това показва справка в сайта на ВиК дружеството.  Във Вехтово подаване има през ден, като на четно число вода се пуска във високата зона, а на нечетна дата – за ниската.  В Друмево и Кладенец подаването е през 48 часа.  Вода за по едно денонощие се пуска първо във..

публикувано на 03.07.24 в 10:10