Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спор с високи децибели

Снимка: Радио Шумен

41-годишен местен жител бил задържан в полицейското управление в Шумен на 17 януари, след като съзнателно пречил на полицейски служител да изпълни служебните си задължения.

Малко преди 23:30 ч. в дежурната част на Районното управление в Шумен бил приет сигнал за силна музика и нарушаване на нощната тишина от апартамент на ул.“Ген. Тошев“ в града.

След пристигане на място и предупреждение да намали музиката мъжът изпратил униформените „ да се разходят“. Прибрал се в жилището си и продължил да нарушава нощната тишина.

Малко след това полицейските служители го задържали в полицейското управление в Шумен. Съставени са му два акта - по общинската наредба за нарушаване на нощната тишина и по Закона за МВР.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шумен ще има шести зам.-кмет

Община Шумен ще има шести заместник-кмет, който ще отговаря по въпросите за европейски политики, екология и туризъм. Това заяви пред журналисти след проведения днес Консултативен съвет кметът на Шумен проф. Христо Христов.  Той е вносител на докладна за одобряване на обща численост и структура на общинската администрация на предстоящата сесия на..

публикувано на 20.05.24 в 15:59

Проблем с матурата по български

Проблем с отпечатването на тестовете от матурата по български език и литература е имало и в едно от училищата на Шуменска област. Едно от устройствата не е разпечатало в пълна степен диаграмата, съобщи за Радио Шумен началникът на Регионалното управление на образованието Кремена Маринова.  В момента се работи по постъпилите сигнали, но окончателното..

публикувано на 20.05.24 в 15:18

Нови апарати в МБАЛ-Попово

Болницата в Попово ще разполага с нова техника.  Като дарение от Нидерландия е получен мамограф. С  помощта на общината е закупен и нов рентгенов апарат, с който се извършват не само графии, но и скопии. В лечебното заведение се извършва ремонт на лабораторията и рентгеновите кабинети.  Очаква се мамографът и рентгеновият апарат да обслужват..

публикувано на 20.05.24 в 14:25
Къща музей

Награди за отличници

За 20-та поредна година най-достойните зрелостници от шуменските училища ще получат отличия, които са знак за високи постижения, отличен успех, за проявено усърдие и упорит труд. Това съобщиха от пресцентъра на общината. „Почетен знак с лента“ носи цветовете на знамето на Шумен. 13 зрелостници ще бъдат наградени днес като отличници и първенци..

публикувано на 20.05.24 в 14:19

Учители и директори с награди

Шестима учители и директори на учебни заведения от Русенско ще бъдат удостоени с почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“. Церемонията ще се състои на 21 май от 14.00 часа в зала „Свети Георги“ на Областната администрация. Инициативата се организира съвместно от Областната управа и РУО. Предвидена е и кратка..

публикувано на 20.05.24 в 13:42
Град Шумен

Промени в движението

Във връзка с честването на 24 май се въвеждат временни промени в организацията на движението в Шумен.  Временно ще бъде спряно движението на моторни превозни средства, както следва: ·   на 24 май и 25 май от 8.00 до 20.00 часа по бул. „Славянски“ от ул. „Карел Шкорпил“ до ул. „Адам Мицкевич“; ·   на 24 май -   от 8.30 до..

публикувано на 20.05.24 в 11:57

Пътуваща изложба пред театъра

Националната пътуваща изложба “100 години Инър Уийл” ще бъде открита днес пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен. На нея ще бъдат показани постиженията и проектите на една от най-големите доброволни организации на жени в света.  След това събитие Сдружение „Инер Уийл" - Клуб Шумен официално ще направи дарение на община Шумен на две..

публикувано на 20.05.24 в 08:27