Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

145 проверки за спекула

Снимка: Архив

Общо 145 съвместни проверки на различни институции са извършени от началото на седмицата в различни обекти на територията на област Шумен. Контролът е във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, съобщават от областната администрация.

Контролните органи в областта извършват проверки в търговските обекти и аптеките за недопускане спекулативно увеличаване на цените на предлаганите стоки. При контрол от Комисията за защита на потребителите е установено нарушение, свързано с предварителна информация за цените на стоките.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Връщат светофарите на "Практикер"

Връщат светофарите на кръстовището на "Практикер" в Шумен. Това обясни проектантът инж. Недка Дженева, изработила проекта за Генерален план за организация на движението в Шумен в следващите 5 години. Следващото кръстовище в посока кв. "Тракия" ще остане кръгово. Планът предлага максималната скорост в..

публикувано на 13.06.24 в 14:19

Отворени врати вместо слухове

Координацията и публичността в работата на институциите с гражданите и медиите обсъди областният управител проф. Добромир Добрев с ръководителите на 30 териториални структури на държавната администрация в област Шумен. Това съобщиха от областната администрация.  „Целта е да преодолеем недоверието на гражданите към всичко, което става в..

публикувано на 13.06.24 в 13:22

Щети за хиляди левове след пороите в Шуменско

Дъждът и градушката, които паднаха снощи над Шумен, нанесоха щети за хиляди левове по пътната настилка в града. Няколко улици бяха сериозно засегнати.  Една от най-сериозно пострадалите е ул. „Бенковски“ - тази, на която паважът беше пренареден само преди 2 месеца. Сега повечето от паветата са свлечени до ул. „Васил Левски“.  Ул. „Бенковски“ беше..

публикувано на 13.06.24 в 13:08

Щети за хиляди левове

Дъждът и градушката, които паднаха снощи над Шумен, нанесоха щети за хиляди левове по пътната настилка в града. Няколко улици бяха сериозно засегнати.  Една от най-сериозно пострадалите е ул. „Бенковски“ - тази, на която паважът беше пренареден само преди 2 месеца. Сега повечето от паветата са свлечени до ул. „Васил Левски“.  Ул. „Бенковски“ беше..

публикувано на 13.06.24 в 12:24

Спасиха сърничка в бурята

Сърничка е била спасена от жители на ул. „Акация“, съобщават от Областната дирекция на МВР- Шумен.  След гръмотевичната буря снощи вероятно животното се е уплашило. До идването на екип на горските страничката била приютена в лек автомобил.  Предадена е на горските служители, които я пуснали в гората на Шуменското плато.

публикувано на 13.06.24 в 11:02

Чартъри спряха борбата с градушката

Забрана за летене на голяма височина на самолетите, които „разбиват“ градоносните облаци, е причината за падналата градушка над Шумен и Велико Търново. Това съобщи за Радио Шумен Цветелина Димитрова - директор на Главната дирекция „Технически и оперативни дейности“ в Изпълнителната агенция "Борба с градушките".  Заради засиления въздушен..

публикувано на 13.06.24 в 10:51

Мъж с фалшива книжка

51-годишен мъж от Шумен ползвал неистински документ пред полицейски служители. Това съобщават от полицията. На 23 май мъжът бил спрян за проверка от екип на пътна полиция. Бил зад волана на лек автомобил БМВ. Не представил свидетелство за управление, пътните полицаи му съставили акт за административно нарушение и прекратили регистрацията на..

публикувано на 13.06.24 в 09:51