Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят преславския пазар

Неделният пазар във Велики Преслав ще бъде затворен за първи път днес, 22 март. Продажбата на стоки се преустановява със заповед на общинския кмет инж. Янко Йорданов заради събирането на много хора на едно място. Преславският пазар няма да работи и следващата неделя, на 29 март и това е важно да се знае от търговците, които идват от други населени места.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Челен сблъсък на пътя

53-годишен велосипедист от Велики Преслав е пострадал при пътен инцидент снощи. Мъжът е настанен в шуменската болница, съобщават от полицията.  Сигналът за произшествието постъпил около 21:10 часа на 16 юни. Съобщено било за инцидент между водач на велосипед "Ямаха" и водач на лек автомобил ВАЗ във Велики Преслав.  Велосипедистът, 53-годишен..

публикувано на 17.06.24 в 11:30

Кола в нивата

Заради силния дъжд в петък, на магистрала "Хемус" е станала катастрофа със значителни материални щети. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е приет малко след 12:00 часа на 14 юни. Към мястото на произшествието са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. Пътните полицаи установили, че 30-годишен мъж от Троян, който бил зад..

публикувано на 17.06.24 в 11:18

Мъж плаши с бомба болницата

62-годишен шуменец е арестуван вчера, тъй като заплашил да постави взривно устройство в болницата. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен около 17:30 часа в неделя чрез спешния телефон в РУ- Шумен.  Мъжът съобщил, че ще заложи бомба в шуменската болница, ако лекарите не излекуват майка му.  Установено било, че жената била приета за..

публикувано на 17.06.24 в 11:02
Снимката е илюстративна

Акция на пътя

Операция за недопускане на управление на моторни превозни средства от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, се провежда в област Шумен. Проверките на контролните органи ще продължат до 23 юни. Това съобщават от шуменската полиция. Операцията се провежда по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ROADPOL и..

публикувано на 17.06.24 в 09:42

Зеленото училище във ваканция

508 ученици от Североизтока преминаха зелено училище, съобщиха от Северозточното държавно предприятие.  „Горската класна стая“ отвори врати в началото на месеца и продължи две седмици. 89 от децата, които се включиха, са възпитаници на различни професионални гимназии от сектор „Гори“. По време на занятията бъдещите лесовъди се запознаха с различни..

публикувано на 17.06.24 в 09:00

Концерт на "Бодра песен"

Годишният концерт на всички състави на шуменския хор "Бодра песен" е тази вечер. От 18:30 ч в зала "Проф. Венета Вичева" ще започне концертната програма, която се посвещава на изпращането на шестте абитуриентки от хора. ,,Събитието е с вход свободен, а гостите на концерта ще могат да чуят както любими песни от репертоара на хора, така и нови творби..

публикувано на 17.06.24 в 08:56

Плащат възнаграждения на СИК

От днес до 21 юни ще продължи изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии от изборите на 9 юни  Сумите ще се раздават на гишета 11 и 12 в Информационния център на община Шумен от 8:30 до 16:30 часа без обедна почивка, като само днес изплащането ще започне от 09.00 часа.  Допълнителните възнаграждения от 25 лева за..

публикувано на 17.06.24 в 08:22