Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богомолци през метър

Снимка: БТА

Предприемат се  засилени мерки по време на великденските празници, стана ясно от брифинга, даден от министъра на Вътрешните работи Младен Маринов. Полицията ще осъществява контрол по спазване на противоепидемичните мерки. Масирано ще е  присъствието на униформени около църковните храмове, манастирите и параклисите. Няма да се допуска струпване на богомолците. Ще бъде предварително уточнено къде ще бъдат литургиите и в храмовете ще се допускат само хора с лични предпазни средства.

Спрени са отпуските на целия състав на МВР, за да бъдат осигурени достатъчно полицаи. Ще бъде контролиран достъпът до църквите и ще бъде създадена необходимата организация. Предвидени са допълнителни екипи за КПП-тата в градовете, които ще са оборудвани с технически средства за следене на скорост и алкохол.

Над 24 000 души са под карантина и се контролират непрекъснато. В проверките са включени допълнителни служители на МВР. 27 служители са с положителни проби за коронавирус, стана ясно от брифинга. Те са от различини структури и не може категорично да се отговори дали са се заразили по време на работа, каза гл. секретар на МВР. Само 1 от тези случаи е от провинцията, останалите са в столицата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънчево и горещо

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, по Черноморието следобед до умерен вятър от източна четвърт.  Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 32° и 37°, по-ниски по Черноморието - между 25° и 28°, за Шумен около 33°. Прогнозата е на дежурния синоптик Любомир Маджаров от Националния институт по метеоролотия и хидрология –..

публикувано на 22.06.24 в 06:50

Консултации от Еньовден

Консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание започва в понеделник (24.06) президентът Румен Радев преди да връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата от тях – ГЕРБ-СДС.  На 24 юни от  9.00 часа държавният глава ще приеме представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. В 11.00 часа са..

публикувано на 21.06.24 в 12:39

59 000 седмокласници на изпит

Над 59 000 седмокласници се явяват на Национално външно оценяване по математика. Изпитът се провежда в 1665 училища в страната. Tестът съдържа 23 задачи, както миналата година. Промяна обаче има в две от задачите в първия модул. Там всички 20 задачи ще са с избираем отговор, за разлика от миналата година, когато 18 бяха с избираем, а две с..

публикувано на 21.06.24 в 09:21

Планово без ток

Поради извършване на обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия и поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в: Разград От 08:30 ч. до 16:00 ч. , в района на: с. Малък Поровец. От 09:00 ч. до 16:30 ч. , в района на:..

публикувано на 21.06.24 в 06:44

Леко понижение на температурите

Днес ще е предимно слънчево с до умерен вятър от изток и североизток.  Максималните температури ще се понижат и днес ще са от 24°-29° по Черноморието,  до 31°-36° във вътрешността. За Шумен максимална температура около 31°. Прогнозата е на дежурния синоптик Симона Георгиева от НИМХ Варна

публикувано на 21.06.24 в 06:25

Петима заместник-председатели

Избрани бяха и заместник-председателите на новото Народно събрание. Това са Росица Кирова от ГЕРБ, Йордан Цонев от ДПС, Цончо Ганчев от „Възраждане“, Драгомир Стойнев от „БСП за България“ и Виктория Василева от „Величие“. 

публикувано на 20.06.24 в 12:10

Рая Назарян е председател на НС

Рая Назарян е избрана за председател на 50-ото Народно събрание. За нея гласуваха 131 народни представители. "Против" бяха 66 депутати, 39 се въздържаха. Другите кандидатури бяха Виктория Василева от "Величие", Петър Петров от "Възраждане" и Силви Кирилов от ИТН.  "На първо място бих искала да благодаря за оказаната висока чест. С това..

публикувано на 20.06.24 в 11:53