Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключи автокросът край Силистра

Втори кръг от Националния шампионат по автокрос се проведе край Силистра на пистата до село Калипетрово. Това съобщиха от общинската администрация. Организатори на събитието са автомобилния спортен клуб „Тони Старт“ в крайдунавския град и Автомобилната федерация на България. 

Участваха 26 автомобила "Бъги"  в клас до 1600 и над 1600 кубически сантиметра – бъги и супербъги. Успешно завършиха 20 автомобила.
В отборното класиране начело е отборът на автомобилния спортен клуб „София",  на второ място е спортният клуб „Тони старт"- Силистра, а трети в крайното класиране са пилотите на клуб "Яворов" - Чирпан. 

В класа супербъги първи е Огнян Атанасов от клуб „София", следван от Петко Илиев от спортния клуб "Яворов" и Григорий Стефанов от клуб „София".

Във втория клас бъги на първо място е Димитър Калев от спортния клуб „Тони старт", втори е Бойко Янков от клуб „Яворов", а  трети е Галин Георгиев от клуб „Тони старт".

Наградите и тази година са осигурени от Община Силистра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Международен турнир по борба „Лютфи Ахмедов“

Разград е домакин на XXVII-то издание на международния турнир по борба свободен стил за момчета „Лютфи Ахмедов“. В него ще участват 150 състезатели от Молдова, Република Северна Македония и Турция, както и участници от водещи клубове в страната.  Шампионатът е днес, на 19 октомври, в зала „Абритус“. Организатор на надпреварата е спортният клуб по..

публикувано на 19.10.24 в 09:16

Колоездачи с куп медали

12 златни и 3 сребърни медала спечелиха колоездачите на разградски клуб “Спринт” на държавния шампионат на писта за юноши старша възраст и мъже "Елит", който се проведе в Пловдив. От клуба определиха първенството като най-успешното си досега.  Георги Радославов не само спечели 7 златни медала и в седемте дисциплини, в които участва, но подобри и..

публикувано на 15.10.24 в 09:17

Шуменски каратисти с 13 медала

Силно представяне на национална купа „Пристис“ по карате киокушин-кан записаха състезателите на СКК "Киокушин" в Шумен. Те завоюваха 8 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала. С единодушно решение на съдийската колегия призът за най-висок боен дух бе присъден на шуменския състезател Петър Банов. Това съобщи сенсей Даниел Димитров. Шампиони станаха:..

публикувано на 14.10.24 в 12:48

Шуменските каратисти с куп медали

Много силно представяне на Международния турнир Romanian International Cup, записаха състезателите на Спортен клуб по карате "Киокушин" в Шумен, завоювайки 3 златни, 1 сребърен и 10 бронзови медала. Това съобщи сенсей Даниел Димитров от клуба. Шампиони станаха: 1.Емилия Василева при деца до 12 г. в категория до 45 кг. 2.Алтан Еюб при деца до 14 г. в..

публикувано на 07.10.24 в 09:02

"Шахматнa есен" в Шумен

"Шахматнa есен" - третият турнир за годината от веригата "Шахматни сезони" в Шумен, приключи успешно, съобщават организаторите. В турнир А играха 35 шахматисти, а в турнир Б - 31. Седемте кръга в двата турнира излъчиха призовите 5 състезатели във възрастите до 8, 10, 13 и 16 години. По регламент първите петима във всяка възраст получиха..

публикувано на 07.10.24 в 08:46
Националите ни по хандбал спечелиха бронзовите медали на турнира в Тбилиси

Шумен 61 с втора победа в елитното първенство

Хандбалният вицешампион на България „Шумен 61” записа втора победа в елитното първенство при мъжете. В мач от 2 кръг на А група, шуменци се наложиха над „Спартак“ Варна с 30:24 (17:7).  Сблъсъкът се проведе в морската столица, където двата тима си размениха по едно полувреме. Най-резултатен за вицешампионите бе Енгинджан Сали с 5 попадения.  В..

публикувано на 06.10.24 в 10:50
Между 50 и 90 лева ще струват билетите за мача на 20 февруари 2020 г.

Лудогорец играе срещу Локо Пловдив

Лудогорец и Л окомотив Пловдив  се изправят един срещу друг тази вечер в мач от 11-ия кръг на П ърва Лига . Домакините от Разград са в серия от четири поредни победи и само един допуснат гол от началото на сезона. Ако възпитаниците на Игор Йовичевич не загубят днес, те ще станат лидери във временното класиране. През седмицата Лудогорец..

публикувано на 06.10.24 в 10:47