Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестрите - по работните места

Снимка: Радио Шумен

Специалисти по здравни грижи от Шуменска област няма да участват в безсрочния протест на медицинските сестри, който започва днес в столицата.

За Радио Шумен старшата акушерка на МБАЛ - Шумен, която е и председател на Районната съсловна организация на специалистите по здравни грижи, уточни, че колегите й са решили да останат на работните си места, особено в ситуацията на пандемия и при сериозния недостиг на персонал в отделенията.

„Ние обаче подкрепяме исканията на протеста. Всеизвестен факт е какви заплати получават медицинските сестри и акушерките и при какво натоварване работят. Смятаме, че заслужаваме по-достойно заплащане“ – допълни Веска Райчева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дарение за библиотеката

Близо 200 са дарените книги на читалищната библиотека „Иван Радов” -  Нови пазар за първото полугодие на 2024 година. Първите дарения за годината бяха още през януари, а последните - в средата на юни. Най-голямото от тях се състои от 66 книги, предимно за детския отдел, а най-малките от по само едно заглавие бяха авторски книги. Не всички..

публикувано на 01.07.24 в 08:58

Хляб ще има за всяка трапеза

Няма опасност от началото на юли в търговската мрежа в България да липсва масовият хляб - бял, типов и „Добруджа“. Това заяви за Радио Шумен Мариана Кукушева, председател на Федерацията на хлебарите и сладкарите в България.  Преди дни тя алармира, че във връзка със законодателната мярка, свързана с 15% таван на надценката на хляба, от началото на юли..

публикувано на 01.07.24 в 08:48
Сребровата къща в Шумен

Пленер по фотография

Седмият пленер по фотография “Шумен познат и непознат” с подзаглавие “Оттука започва България” ще бъде открит на 1 юли от 15:00 часа в двора на “Сребровата къща”. Това съобщават от общината. Шумен очаква шестима студенти на Факултета по изобразително изкуство на Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”. Фотографите ще снимат работата на..

публикувано на 01.07.24 в 08:44

Детска академия на платото

За поредна година Центърът за подкрепа на личностното развитие - ОДК "Анастас Стоянов" в Шумен организира летни занимания с деца през юли и август. Програмата за дневните занимания е изключително разнообразна.  Още от днес се открива „Детска академия за спорт и превенция“. Събитието е от 10:00 часа в базата за отдих на ОДК в ПП “Шуменско плато“...

публикувано на 01.07.24 в 08:41

Гости от Кулевча

195 години от битката край Кюлевча по време на Руско-турската война от 1828-1829 година отбелязаха днес жителите на каспичанското село.  На честването гостува делегация от украинското село Кулевча, основано от фамилии от Кюлевча, които са се изселили след войната.  В знак на признателност пред паметната плоча, открита през 2019-та година,бяха..

публикувано на 29.06.24 в 12:17

Децата с призив към шофьорите

В Деня на безопасността на движение по пътищата - 29 юни, Областната дирекция на МВР-  Шумен призовава: Пазете своето бъдеще! Усилията на областната дирекция и тази година са насочени към подрастващите за формиране на култура за спазване на правилата за движение.  Съвместно със  СУ“ Панайот Волов“  по повод 29 юни- Ден на безопасността по..

публикувано на 29.06.24 в 09:11

Военни окосиха поляна

Военнослужещи от военно формирование 34200 (бившата дивизия) окосиха и почистиха тревните площи на местността „Поляната”, зад КАТ – Шумен. Дейностите вече приключиха, каза Радио Шумен началникът на Шуменския гарнизон полковник Добромир Добрев, който е и командир на военното формирование. „След окосяването мястото е обработено и срещу..

публикувано на 28.06.24 в 14:58