Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха крадла за нула време

Снимка: Радио Шумен

Вчера сутринта в Районното управление на Каолиново бил приет сигнал за кражба на 2100 лева. Това съобщиха от шуменската полиция.

Парите били откраднати от къщата на 71-годишен мъж в село Браничево за времето от 3 до 17 август. След проведени оперативни действия извършителят на кражбата е установен. Това е 34-годишна жена от село Тодор Икономово. Направила е самопризнания и възстановила 1000 лева.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Възраждане" срещу проектокабинета

Ако бъде съставено правителство с първия мандат, няма да видим нищо ново и нищо хубаво. Така шуменският депутат от „Възраждане“ Веселин Вешев коментира предложения днес от ГЕРБ – СДС проектокабинет. По думите на Вешев, в представения списък с министри има много познати политически фигури както от предишните управленски мандати на партията на Бойко..

публикувано на 01.07.24 в 16:33

Ваканция на платото

С демонстрации на оръжия, оборудване и помощни средства от служители на сектора „Специални тактически действия“ към Областната дирекция на МВР в Шумен започна лятното училище на Шуменското плато. Зелената занималня на Центъра за подкрепа за личностното развитие - ОДК "Анастас Стоянов" тази година е под мотото „Детска академия за спорт и превенция“...

публикувано на 01.07.24 в 13:30

Мъж вдигна на крак полицията

Кражба на 7580 лева е заявил 60-годишен мъж от Шумен в полицейското управление в петък.  Образувано е досъдебно производство за извършена кражба и полицаите предприели незабавни действия за установяване на извършителя, като направили две претърсвания в имоти.  При втория разпит мъжът казал, че намерил парите на друго място в дома си, като забравил,..

публикувано на 01.07.24 в 13:16

Крадец на зарзават на пазара

29 кг домати и малко над половин килограм чесън от кооперативния пазар в Шумен са откраднати от 41-годишен криминално проявен мъж, информират от полицията.  Сигналът бил приет от охранители на фирма в града, които заловили извършителя при обход на пазара.  Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, образувано е досъдебно..

публикувано на 01.07.24 в 13:12

Пияна зад волана в жегата

Четирима водачи са заловени да шофират след употреба на алкохол в почивните дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.  Най-фрапиращият случай е от неделния следобед, когато при рутинна проверка на охранителна полиция е спряна 51-годишна водачка от село Лозево на лек автомобил. Жената лъхала на алкохол. Тествана била с дрегер...

публикувано на 01.07.24 в 13:08

Огнеборци спасиха живот

Търговищките пожарникари спасиха живота на млада жена, след като снощи е получен сигнал за изтичане на газ от бутилка в апартамент в града. Към мястото на инцидента са насочени екипи, освен огнеборците е насочен и екип на „Спешна помощ“.  Пожарникарите влезли веднага в жилището, независимо че рискът от самовъзпламеняване на въздуха в стаята е бил..

публикувано на 01.07.24 в 13:03

Три дами в екипа на Христов

Трима нови заместник-кметове на община Шумен встъпиха в длъжност от днес. Те бяха представени официално пред журналисти. Инж. Лиляна Димитрова Янкова-Гайдаржиева е зам.-кмет по строителство и благоустройство. Тя е родена през 1965 г. в Пловдив. Завършила е Висш институт по архитектура и строителство - София, а след това - Великотърновския университет..

публикувано на 01.07.24 в 11:56