Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима малчугани с COVID-19

2
Снимка: Община Русе

Четири от седемте нови случаи на COVID-19 в Русенска област са при деца от яслената група на детска градина „Звездица 2“. Децата са в добро общо състояние и са оставени под домашна карантина. Те са на възраст между 2 и 3 години,  като едно от децата е от село Кошов. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция в Русе.

Вчера от Областния оперативен щаб обявиха, че осем деца, които са със симптоми, сходни на тези при COVID-19 и са посещавали детската градина, ще бъдат изследвани. Две други деца, които са братчета на две от изследваните осем и също имат оплаквания, бяха изследвани през вчерашния ден. Техните резултати са отрицателни. Така заразените от детската градина са петима – четири деца и една учителка.

Епидемиологичното проучване продължава, като поставените понастоящем под домашна изолация са 27 души, от които 25 деца. Ако още някое от децата или техните родители проявят симптоми, то те веднага ще бъдат изследвани.

Останалите трима заразени са 46-гоидшен мъж от Щръклево и мъж и жена на 76 и 78 години от Русе. Те също са без сериозни оплаквания и за момента остават под домашна карантина.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Първенец в дебати на немски

Ученикът от Средно училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер” в Русе Ивелин Иванов спечели финала в младежкото състезание по дебати на немски език „Jugend debattiert Europa” в Берлин, в което участваха младежи от 28 европейски държави. Това съобщават от Българското посолство в Германия. В последния кръг нашият сънародник се наложи в..

публикувано на 30.09.24 в 15:37

Културен чек за зрелостниците

Инициативата „Културен чек“ за учениците от 12-и клас продължава и през тази година в Русе. От 4 октомври всички зрелостници ще могат да посетят по техен избор концерт или спектакъл на един от трите русенски държавни културни института: Държавната опера, ДТ „Сава Огнянов“ и Кукления театър. Културният чек няма да е валиден само за премиерни и..

публикувано на 30.09.24 в 14:22

Русенски полицаи с отличия

Трима русенски полицаи бяха наградени от областния управител на Русенска област Драгомир Драганов. Те са младши автоконтрольори в сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР .  Кристина Игнатова, Татяна Чобанова и Красимир Кънев получиха почетни грамоти за отличното представяне в 30-ия Национален конкурс „Пътен полицай на годината“,..

публикувано на 30.09.24 в 13:51

50 лева за хвърлен фас

Значително по-строги санкции за нарушителите, които замърсяват градската среда, подготвя община Русе. Глобите за хвърлени фасове или опаковки ще бъдат увеличени десетократно, като досегашната санкция не е променяна в продължение на десет години. От 2 лева глобата за хвърляне на фас или боклук на улицата ще нарасне на 50 лева.  „Решихме, че тази..

публикувано на 30.09.24 в 11:39

Две села без ток след бурята

Няма населени места без вода или телекомуникации в Русенско след проливните дъждове през последните 24 часа.  По данни на дежурните към Областния съвет по сигурност и управление на кризи, е имало спиране на тока в редица селища. Най-засегнати са били Ценово, Белцов и Джулюница. Там е имало многократно прекъсване на електрозахранването за период..

публикувано на 30.09.24 в 10:12

Тръгва влакът Русе - София

От 1 октомври тръгва директен бърз влак между Русе и София с новодоставените германски вагони, съобщават от БДЖ.  От централната гара в Русе композицията ще тръгва в 06.17 часа и ще пристига в София-Север в 12.15 часа. На връщане влакът ще потегли в 14.35 от централна гара София и ще пристига в Русе в 21.53 часа, без прекачване.  Досега нямаше..

публикувано на 30.09.24 в 09:36

Парад на животните

Повече от 60 животни и техните стопани се включиха в инициатива, организирана от общинската фондация „Русе – град на свободния дух". Паркът на младежта се превърна в сцена на Парада на домашните любимци.  Парадът беше разделен на три основни зони - "Котки","Кучета" и "Екзоти" и всяка от тях привлече вниманието на посетителите по свой уникален начин...

публикувано на 30.09.24 в 09:16