Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят Младежката сфера

Младежката сфера в Шумен ще бъде затворена през зимата. Това съобщиха младите хора, които се грижат за артпространството.

„Младежка сфера ще остане заключена до пролетта, когато отново ще можем да планираме и организираме събитията си на открито. Молим всички посетители на парка около Сферата да се съобразят с поставените знаци и да не нарушават забраната за влизане! Призоваваме всички граждани да поддържат пространството около Сферата чисто, по време на зимния сезон“, е апелът във Фейсбук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Иззеха стоки менте

600 артикула с лого на известни марки са иззети в Шумен. Това съобщават от шуменската полиция. На 14 май вечерта при извършена проверка в магазин в централната част на града са намерени множество блузи, панталони, чанти, колани, портмонета, обувки, бельо, якета, спортни комплекти, шапки и колани с надписи на запазени търговски марки. Те се предлагали..

публикувано на 15.05.24 в 09:57

Безплатни тестове за ХИВ

Втора за годината кампания за безплатни и анонимни изследвания за ХИВ/СПИН, за хепатит В и С и за сифилис се организират до 23 май в Шумен. Желаещите да си направят тест могат да го сторят всеки работен между 9:00 ч. и 15:00 ч. на втория етаж в Регионалната здравна инспекция.  Първата скринингова кампания беше през февруари, тогава са изследвани 189..

публикувано на 15.05.24 в 09:44
Проф. Христо Христов - кмет на Шумен

Приемен ден на кмета

Кметът проф. Христо Христов ще приема граждани на 27 май (понеделник) от 14:00 часа в зала 203 на общинската администрация.  На същата дата от 10:30 часа в стая 317 в общината приемен ден ще има и председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова. Заместник-кметовете, секретарят на общината и главният архитект ще приемат граждани на 27 май от..

публикувано на 15.05.24 в 09:35
Община Смядово

Приемат проекти за красив град

Пета процедура за финансиране на местни инициативи обявява община Смядово. Приемат се проекти за подобряване облика на населените места, грижа към околната среда, дейности за социално включване на уязвими групи, спорт, култура и творчество.  За финансиране могат да кандидатстват неформални граждански групи, читалища, организации, сдружения с..

публикувано на 15.05.24 в 09:04

Шанс за нова работа

Ден на отворените врати организира Бюрото по труда в Шумен днес, на 15 май. Инициативата е по случай професионалния празник на работещите в Агенция по заетостта. Екип от експерти ще предостави информация за услугите, които регистрираните в дирекция „Бюро по труда” безработни могат да ползват. Ще има и консултации за работодателите относно..

публикувано на 15.05.24 в 08:44

Децата на фокус

Кръгла маса на тема „Зона ЗаКрила – високоспециализирана услуга “ ще се проведе в Шумен днес.  По време на форума ще бъде представен моделът „Барнахус“за закрила и възстановяване на   деца, жертви на насилие, както и опитът на България в прилагането му. Този метод е признат за най-добрия метод за закрила   в световен мащаб. Кръглата..

публикувано на 15.05.24 в 08:28

Бизнес форум в Шумен

Възможностите за финансиране на бизнеса по европроекти, бизнес решения за развитие на различните сектори на икономиката, застрахователни услуги и изграждане на производствена и ИТ инфраструктура на компаниите бяха представени днес в Шумен. Това стана по време на организиран от Българо-турската търговско-индустриална камара и нейните партньори бизнес..

публикувано на 14.05.24 в 16:03