Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 3000 се върнаха в училище

Над 3000 са учениците от 1 до 4 клас в Силистренско, които от днес се връщат в класните стаи. Редовни занимания ще имат и 92 деца в подготвителните класове към училищата.

Училищната общност е за присъственото обучение, коментира директорът на силистренското Средно училище „Никола Вапцаров” Калоян Нейков.

„При 1 и 2 клас дистанционната електронна среда по никакъв начин не може да замени присъствената и страховете ми за тази година са точно там, че ще трябва много да наваксваме и изобщо ще можем ли да наваксаме“, каза той.

Само за 18 деца в начален етап родителите са поискали индивидуално обучение от разстояние в електронна среда по здравословни причини, съобщават от Регионалното управление по образование. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов пазар в Зафирово

Общински пазар за плодове и зеленчуци беше открит днес край с. Зафирово, община Главиница. Той е изграден изцяло със средства и усилия на Общинското предприятие "Общински имоти и комунални дейности" - Главиница. Теренът е пригоден за целта, като е постлан с камък. Изградени са ограда и санитарен възел, осигурена е течаща вода, Пазарът е с модерно..

публикувано на 25.06.24 в 15:25

Слама пламна в камион

Слама се запалила в каросерията на камион по време на движение вчера в близост до разклона за Старо село. Това съобщават от разградската полиция. Екип на РСПБЗН-Тутракан се отзовал на сигнала, получен в 09:09 часа и загасил пожара.  Изгорели 10 рула слама, но са спасени 35, както и камионът.

публикувано на 25.06.24 в 09:30

Отново на плуване

В сряда ще бъдат подновени всички тренировки в басейна на Военния факултет в Шумен, каза за Радио Шумен единият от треньорите по плуване там Георги Герчев.  „Бяхме спрели за кратко, за да уредим проблеми с вече съществуващи договори, но всичко вече е наред и възстановяваме тренировките", допълни Герчев.  Във Военния факултет от години се провеждат..

публикувано на 24.06.24 в 13:22

Пияна и дрогирана зад волана

Полицейски служители установиха 37-годишна, шофирала под въздействие на алкохол и дрога. Това съобщават от силистренската полиция. Жената с лек автомобил „Фолксваген“ била спряна за проверка на 21 юни по ул. „Баба Тонка“ в Силистра. Пробата с дрегер отчела 2.22 промила,   а тестът за наркотици дал положителен резултат за амфетамин.  Жената е била..

публикувано на 24.06.24 в 09:28

Нов кмет в село Прохлада

Кандидатът на ДПС спечели кметското място в село Прохлада, община Дулово на първия тур на изборите за кмет на кметство на 23 юни. Това показва решението на Общинска избирателна комисия- Дулово.  Ана Ананиева е получила 86 действителни гласа.

публикувано на 24.06.24 в 06:06

Научен форум в Кайнарджа

По случай 250 години от подписването на Кючуккайнарджанския мирен договор между Руската и Османската империи е организиран научен форум с участие на преподаватели от Велико Търново, Варна и Силистра, на изследователи и краеведи от региона.Той ще се проведе на територията на комплекс "Историческа чешма 1774 година" в село Кайнарджа...

публикувано на 21.06.24 в 09:28

Един милион за игрища

Изграждане на три нови многофункционални спортни площадки и основен ремонт на училищен физкултурен салон предвижда Инвестиционната програма за 2024 г. на община Главиница. Общата стойност е близо 1 милион лева.  Със средствата ще бъдат изградени спортна площадка за тенис корт и мултифункционална спортна площадка за волейбол и баскетбол в двора на..

публикувано на 21.06.24 в 09:09