Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакваме ви в "Денят на совите"

Използването на 8 вида пластмасови изделия за еднократна употреба се забранява в целия Европейски съюз, включително и в България от това лято, предвижда европейска директива. С какво ще замените познатите ви пластмасови изделия? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. В късната рубрика ще ни гостува Борислава Люцканова, издател и автор на книги за хранене, съобразено с определени здравословни състояния на организма. От нея ще разберем как да адаптираме храненето си към изискванията на тялото. От друга страна непрекъснато променящият се свят изисква от нас да се адаптираме към много неща. Кои са те и как се справяте с приспособяването? Отговорите и на този въпрос ще очакваме в предаването. Бояна Петрова и Ирина Николова ще бъдат ваша компания до полунощ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Още едно утро с Радио Шумен

Още едно утро с Радио Шумен Това е покана 22-ри октомври да започне с „Оттука започва денят“, за да бъдем заедно в настроението на още един есенен ден. Поканата е от сутрешния екип Розалина Чернева и Розалина Райчева. Този вторник една от водещите теми е „Парламентарни избори октомври 2024“, защото в последните дни преди неделята на..

публикувано на 21.10.24 в 16:52

Очаквайте в "ДНЕС" на 21 октомври

Темите в предаването „ДНЕС“ следват актуалните събития в Североизточна България с днешната дата. Ето кои са те: Лаборатория за изработване на фалшиви пари е разбита в Шумен. Банкнотите са левове, евро и долари с високо качество. С повече информация за случая ще чуем Стоян Стоянов Пътната обстановка и   конкретни казуси, свързани  с..

публикувано на 21.10.24 в 12:38

Уютна неделя с Радио Шумен

Неделното издание на предаването "Оттука започва денят" ще звучи в ефира след новите в 7 часа. От студиото на Радио Шумен с вас ще бъдем Цветелина Георгиева и Пламена Бръчкова. Освен любими музикални изпълнения, очаквайте и много интересни срещи. На днешния Международен ден на готвачите ще ви запознаем с една майсторка кулинарка - Боряна Върбанова от..

публикувано на 20.10.24 в 02:35

С "Щура събота" за добро настроение

Защо в едно часовникарско ателие часовниците показват 12:05 ч. Може да кажете, че така е по-лесно, да не ги навиват всеки ден. Не, отговорът е много романтичен.  "Кресливият орел" пожела да разбере как се случва магията радио. 30 млади хора и 10 водичи влязоха в студията и останаха очаровани как от една кутия излиза този звук, който омайва..

публикувано на 19.10.24 в 12:58

„Днес“ в следобеда на 18 октомври

Какви иновации се представят по време на технологичния форум „BEST 2024“ в Шумен?  С какви събития ще бъде отпразнувана кръглата годишнина от основаването на Педагогическия факултет в Шумен?  Защо община Русе не пуска представителен ансамбъл от крайдунавския град на престижен форум в столицата? Какви са темите, по които не се говори в училище и..

публикувано на 18.10.24 в 12:43

С Радио Шумен и в понеделник

    Още от сутринта ще ви накараме да се чувствате приятно с много музика и полезна информация. И   в утрото на 21 октомври бъдете с екипа на предаването ,,Оттука започва денят“. Водещ ще е Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Бояна Петрова. Стартираме след новините в 6 часа и продължаваме до 10 с новини от целия Североизток. Може..

публикувано на 18.10.24 в 11:10

Отново заедно в утрото на 18-ти октомври

Ще припомним как да се грижим за безопасността на децата и кои от играчките, са подходящи за различни възрасти. Така заедно с гостуването ни в Дулово добруването на най-малките ще стане водеща тема на новото утро. Защо децата на града садиха дръвчетата и как станаха осиновители на зелени площи ще разкажем в петъчното утро. Покана да споделим..

публикувано на 17.10.24 в 16:33