Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жребий за участие в диспутите на Радио Шумен

Жребият за реда за представяне на партиите и коалициите в диспутите по Радио Шумен, ще бъде теглен днес, 2 март, от 17:00ч. в заседателна зала № 2 на Областната администрация. Това реши на свое заседание Районната избирателна комисия (РИК) в Шумен. Тегленето на жребия ще стане публично, при спазване на всички противоепидемични мерки. В залата могат да присъстват по един представител на партия и по двама представители на коалиция, регистрирали в РИК Шумен кандидатски листи, както и представител на Радио Шумен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Избирателна активност Русе

Близо 8.5% е избирателната активност в Русенско на вота 2 в 1, съобщават от Районната избирателна комисия. Малко повече са гражданите гласували за Народно събрание. Това показват данните към 11:00 часа. Традиционно най-висока е избирателната активност в Ценово - около 15.5%. Най-слаба е активността за евроизборите в Русе – едва 7.64%.  За Народно..

публикувано на 09.06.24 в 13:47

Две секции само на хартия

Две секции в област Шумен преминаха само на хартиено гласуване заради софтуерен проблем. Решение за това е било взето от РИК Шумен, каза говорителят Надежда Върбева. И на двете места машините работели в началото на изборния ден, но по-късно се появил неразрешим проблем. В 07.46 ч. председателя на секционна комисия номер 9 в град Нови пазар..

публикувано на 09.06.24 в 13:13

Избирателната активност в Шуменско

Избирателната активност в Шуменска област към 11 часа е 8,73% за членове на Европейския парламент и малко над 8% за народни представители. Това съобщиха от Регионаланата избирателна комисия.  В Евровота към 11:00 часа най-голям е броят на гласувалите в Община Никола Козлево – 13.41%. Следват общините Върбица и Каолиново, съответно с 11.54% и 10.52%...

публикувано на 09.06.24 в 12:17

Проверки на полицията

Две проверки за увреждания на имущество се водят от служители на РУ-Разград, съобщават от полицията. Около 03:00 часа на 8 юни са счупени стъкла на автобусна спирка, собственост на община Разград. Размерът на нанесените щети се изяснява.  Същата нощ е счупено и предно панорамно стъкло, страничен прозорец, дясно огледало и задна чистачка на..

публикувано на 09.06.24 в 11:42

Четири сигнала в Разградско

Четири сигнала, по които се работи и 25 съставени протокола за предупреждение има до момента в Разградска област, съобщават от полицията. Материалите, събрани от извършените проверки, са докладвани в прокуратурата.  Изборният ден в Разградско протича в спокойна обстановка. До този момент няма данни за прояви, които застрашават нормалното..

публикувано на 09.06.24 в 11:40
Снимката е илюстративна, архив

Пиян шофьор на пътя

52-годишен водач от село Острово е заловен да шофира след употреба на алкохол, съобщават от полицията в Разград. Автомобил „БМВ 725“ е спрян за проверка около 02:15 часа на 9 юни по пътя Кубрат – Острово.  Извършеният тест с дрегер е отчел 1,34 промила алкохол. На мъжа е направена и кръвна проба за химичен анализ. Автомобилът е иззет, а водачът –..

публикувано на 09.06.24 в 11:31

Започнаха проблеми с машините

Констатирани са проблеми с машините за гласуване на няколко места в област Шумен. Това съобщи за Радио Шумен говорителят на Районната избирателна комисия Надежда Върбева. Предстои да бъдат взети решения от РИК как да продължи гласуването. Проблеми е имало в секции в Шумен, в квартал "Дивдидяво" и във Велики Преслав. Машините пускат само една бюлетина,..

публикувано на 09.06.24 в 10:42