Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заря-проверка в Шумен

В Шумен  стотици граждани се стекоха на площад „Кристал“ тази вечер. Пред Паметника на на загиналите във войните шуменци за трета поредна година командването на Шуменския военен гарнизон проведе тържествена заря-проверка.

Ритуалът бе с участието на представителни роти от Шуменския гарнизон и курсанти от Факултета по артилерия, ПВО и КИС.

В церемонията се включиха и представители на патриотични организации.

В тържеството участваха най-добрите рецитатори от Националния конкурс за изпълнение на българска литература, посветен на Националния празник на България – 3 март и на 140-годишнината от рождението на патрона на Регионалната библиотека – писателя и общественик Стилиян Чилингиров.

Слово произнесе областният управител проф. Стефан Желев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изплащат пенсии от 7 октомври

Изплащането на пенсиите през октомври чрез пощенските станции ще започне на 7 октомври (понеделник) и ще завърши на 21 октомври (понеделник). Преводите на сумите за октомврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 октомври.  На 3 октомври ще бъдат изплатени обезщетенията за бременност и..

публикувано на 01.10.24 в 09:21
Архив 2023 г.

Крос „Златна есен“

Традиционният лекоатлетически крос „Златна есен“ за ученици от 3 до 12 клас ще се проведе на 3 октомври (четвъртък) в Градската градина. След официалното откриване в 9:30 часа предстои съобщаване на стартовете по възраст и ще се постави началото на спортната надпревара. Състезанието се организира от ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“, със съдействието на община..

публикувано на 01.10.24 в 09:12

Безопасно небе за птиците

Птицезащитни устройства монтират служители на електроразпределителното дружество на съоръжения по мрежата в региона. Монтажите са по проект „Безопасно небе за птиците в Североизточна България“.  До момента специалистите са поставили птицезащитни устройства на 247 стълба, като най-много – 152, са в областите Шумен и Търговище, откъдето започна..

публикувано на 01.10.24 в 09:06

Детска храна по домовете

Детската кухня към детска ясла „Звездици“ в Разград ще доставя храна по домовете, съобщиха от общинската администрация.  От 7 октомври започва новата услуга за удобство на родителите, които по различни причини нямат възможност да посещават всеки ден кухнята. През миналия месец потребителите на кухнята са били 304.  За целта е купен е автомобил и..

публикувано на 01.10.24 в 08:58

Площадка за кучета

Зона за разходка на домашни кучета вече има в Каспичан, съобщават от общинската администрация. Парите за обособяването й са от бюджета на общината, а част от съоръженията в самата зона са дарени от Милен Анастасов.  Мястото за разходка на кучета е оградено и осветено, поставени са 8 лампи. Благоустрояването на терена е струвало 1000 лева.  До месец..

публикувано на 01.10.24 в 08:53

Тържество в Силистра

Тържествена церемония по повод 84 години от възвръщане на Южна Добруджа към България ще честват днес от 10:30 часа в Силистра. Венци и цветя ще бъдат поднесени пред паметника на цар Борис III Обединител в Дунавския парк. Празнична програма ще изнесат ученици от Езиковата гимназия „Пейо Яворов“.  С Крайовския договор, подписан на 7 септември 1940..

публикувано на 01.10.24 в 08:40

Гледат мярката на Манукян

Прокуратурата в Пловдив днес решава каква мярка за задържане да поиска за диригента Левон Манукян, който вече е освободен от длъжността директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград.  Според прокуратурата, Манукян е обвинен за фиктивни назначения. Той е заподозрян за източването на държавни средства в огромни размери по необичайна..

публикувано на 01.10.24 в 08:26