Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студентите се връщат

Шуменски университет "Епископ Константин Преславски"
Снимка: Архив

Възстановява се присъственото обучение в университетите. Със заповед на министъра на здравеопазването от днес отпада забраната за провеждане на присъствено обучение във висшите учебни заведения.

От  31 май се разрешава присъственият учебен процес на всички ученици. От същата дата се допуска и провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда.

С друга заповед от днес спортните състезания ще се провеждат при заемане на не повече от 50% от местата за публика и при спазване на физическа дистанция от най-малко 1, 5 м, както и носене на защитни маски.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ДПС печели в Североизтока

ДПС е първа политическа сила в област Шумен, следвана от ГЕРБ-СДС и „Възраждане“. Такава е класацията в изборите за евродепутати и народни представители според 94 процента от обработените протоколи в Районната избирателна комисия в Шумен. Така изглежда подредбата на политическите партии и в Силистренско, при обработени близо 70 на сто от..

публикувано на 10.06.24 в 14:15
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Изненадата е "Величие"

Няколко са изненадите на тези избори. Най-голямата е влизането на още една, седма политическа формация в НС. Това каза в ефира на Радио Шумен социологът Светлин Тачев. Това е ПП "Величие", която е нова и не особено позната, но направи нещо интересно, като прескочи 4-процентната бариера за влизане в парламента. По неговите думи, има търсене за..

публикувано на 10.06.24 в 12:47

Кой печели и кой губи в страната?

Седем политически партии и коалиции ще влязат в 50-тото Народно събрание, показват междинни данни на Централната избирателна комисия при обработени 64,06% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ДПС, ПП-ДБ, "Възраждане", БСП за България, ИТН и ПП "Величие". Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в проведените..

публикувано на 10.06.24 в 11:37

Как гласува Североизтокът

ГЕРБ – СДС е с най-голяма подкрепа на изборите за народно събрание, коалицията е на водеща позиция в една област на Североизточна България, в останалите четири предимството е за ДПС. Това показват данните към 8 ч., публикувани в сайта на Централната избирателна комисия. В Шуменска област , при обработени малко над 54 на сто от протоколите, ДПС събира..

публикувано на 10.06.24 в 09:04

Десетокласници на изпит

3580 десетокласници от областите Разград, Силистра, Търговище и Шумен ще се явят днес на национално външно оценяване по български език и литература. В страната теста ще решават над 54 000 младежи.  За решаването на задачите те ще разполагат с 90 минути, а времето за учениците със специални образователни потребности ще е с 40 минути повече.  Изпитът..

публикувано на 10.06.24 в 09:03

Нова партия в парламента

ГЕРБ-СДС, ДПС, ПП-ДБ, "Възраждане", БСП за България, ИТН и ПП "Величие". Това са политическите партии и коалиции, които ще влязат в 50-тото Народно събрание според междинните данни на Централната избирателна комисия. Към момента са обработени 36,73% от секционните избирателни протоколи. Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила с..

публикувано на 10.06.24 в 07:55

7 партии в парламента засега

19.24% са обработените протоколи в РИК в страната в избора за Народно събрание.  По предварителни данни ГЕРБ води с 22.24%. На второ място е Движението за права и свободи с 19.83%. Трети са ПП-ДБ с 14.55%. На четвърта позиция е „Възраждане“. Те получават 13.72%.  Пети са „БСП за България“ с 6.71%. Веднага след тях са „Има такъв народ“ с 6.10%.  4 %..

публикувано на 10.06.24 в 05:02