Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличие за млад математик

Наградата „Евгени Илиев“ за личност математик на Природоматематическата гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен беше връчена на днешния 24 май. Отличието се присъжда за 11-и пореден път. За наградата се състезаваха възпитаниците от 8, 9, 10 и 11 клас, а победителят беше избран с гласовете на учениците. Тази година носител на отличието е осмокласникът Даниел Койнов.

Наградата на името на покойния учител Евгени Илиев е дело на Инициативен комитет от „А“ клас на Випуск 1991. Всяка година един от членовете му дава на победителя почетна грамота, почетен знак и парична премия. Тази година отличието беше връчено от Румен Савов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха нов STEM център

Официално бе открит STEM центърът в шуменската математическа гимназия. Той е разположен на площ от 360 кв. м. В него има два компютърни кабинета и 6 високотехнологични оборудвани класни стаи, както и зала с различни обособени зони. Тържествената церемония се състоя в новата STEM зала, а приветствие към всички отправи зам.-министърът на образованието..

публикувано на 21.10.24 в 16:14
Община Шумен

Общината взема Безистена и басейна

С договор за доброволна делба ще бъдат уредени имуществените отношения между община Шумен и фирмата, която стопанисва хотелски комплекс "Шумен" .  "В момента общината притежава 32% от комплекса, а темата със собствеността беше разглеждана преди няколко месеца", коментира заместник-кметът по икономическо развитие на община Шумен Николай Колев...

публикувано на 21.10.24 в 16:02

Половин Шумен без вода утре

Част от Шумен остава без вода утре - 22 октомври, съобщават от ВиК. Този път   причината е профилактика на Енерго Про.  Без електричество от 08:30 часа до 16:30 часа ще са помпените станция трети и пети подем, които снабдяват с вода високата и най-високата зона на Шумен. Вода няма да има от 10:00 ч. до възстановяване на електрозахранването в..

публикувано на 21.10.24 в 15:38

Обществена поръчка за стадиона

Общо три са подадените оферти в обявената от община Шумен обществена поръчка за реконструкция и реновиране на градския стадион „Панайот Волов“. Оферти в срок са подали: „Волов“ ДЗЗД („Автомагистрали – Черно море“ АД и „Планекс Варна“ ООД), „Стар конструкшън“ ЕООД – София и „Алди комерс груп“ ЕООД – София. Прогнозната стойност на обявената..

публикувано на 21.10.24 в 15:30

Неравностите на кръговото под въпрос

Някои от изкуствените ограничители на скоростта в Шумен не отговарят на изискванията на новата Наредба за условията и начините за изграждане и монтиране на т.нар. легнали полицаи, която влезе в сила преди дни. Това стана ясно по време на ежеседмичният брифинг на „Пътна полиция“ – Шумен.  Според началника главен инспектор Веселин Георгиев, изкуствените..

публикувано на 21.10.24 в 14:07

11 загинали в катастрофи

622 са регистрираните пътнотранспортни произшествия в област Шумен от началото на годината до днес. 129 от тях са тежки, в които са загинали 11 и са ранени 144 души. В сравнение със същия период на 2023 година се отчита увеличение на тежките ПТП с 6 , намаление на загиналите с 3 и намаление на броя ранени участници с 3. Това съобщават от шуменската..

публикувано на 21.10.24 в 13:17

Рецидивист без книжка на пътя

41-годишен шуменец е засечен за трети път да кара лек автомобил, без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство. Това съобщават от шуменската полиция. Малко след 9:00 часа тази сутрин на кръстовище на улиците „Петър Берон“ и „Ген. Скобелев“ за проверка бил спрян водач на лек автомобил "Фолксваген Поло“ с шуменска регистрация...

публикувано на 21.10.24 в 13:04