Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без ток на 8 юни

Снимка: Радио Шумен

Ремонти и обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия ще са причината за спиране на тока и днес, 08.06 за част от абонатите от Североизточна България.

Разград

От 8 до 17 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Разград: ЖК В. Левски № 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 и 8; Детска градина, "Агрохим", "Терамаркет", Младежки дом, Ветеринарна, Ф-ма "АСА", ПГСТ "Хр. Смирненски", ПТГ "Ш.Петьофи",Общински гаражи, част от улиците: "Г. Кръстевич", "Княз Борис", "Добруджа", "Черна", улиците: "Мраморно море", "В. Левски" №32,34,36,37,38,40,43; "Ропотамо", "Гвардейска", "Силистра", "Мачин", "11-ти Август", "Тутракан", ф-ми "Бабаров", "Ини", "Проданов - Д", "Свежест", част от стадион "Лудогорец Арена", хотел "Мимоза", част от Западна промишлена зона, Дирекция Социално подпомагане, ТП "РТС" – ЕТ "Проданов".
Временни смущения в електрозахранването са възможни от 8 до 17 ч. в северната и западнана част на Разград.

Между 8.30 и 17 ч. ще бъде спрян тока във вилна зона Разград - трафопостове- "Електра", "Лъч","Светкавица", МТП; с. Недоклан; ПС "Водоснабдяване Недоклан"; с. Ясеновец.
Временни смущения в електрозахранването са възможни по същото време в районите на селата Голям Извор, Самуил, Черковна и Дянково, както и в ТВ Кула Разград и КОС.

От 8 до 16.30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Побит камък, Базови станции на мобилните оператори и П/С на "Водоснабдяване Дунав".
Временни смущения в електрозахранването са възможни от 9 до 16.30 ч. ч. в районите на селата Липник, Топчии, Киченица и  Просторно.

Между 8.30 и 17 ч. без ток ще бъдат разградските улици "Иван Вазов", "28-ми януари", "6-ти септември", "Дунав", "Неофит Рилски", "Данаил Дачев", ЖК "В. Левски" № 3 и "13-ти март".

Силистра

От 8 до 10 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Дулово - Промишлена зона ЮГ.
Временни смущения в електрозахранването са възможни от 8 до 10 ч. по дуловските улици „Силистренско шосе“, „Одрин“,  "Диляна“, бл. Надежда, „ Левски“, „Варшава“, бл. Чайка, „Хр.Ботев“ , „Лозарска“, „Камчия“, „Добруджа“; Промишлена зона север.

Между 8.30 и 17 ч. ще бъде спрян тока на ул. "Добруджа" №1 и площад "Свобода" №4, 7, 8 в Силистра.

Шумен
От 9 до 16.30 ч. ще спре тока в селата Пристое, Гусла, Средковец, Браничево и Загориче, както и промишлени цехове и помпените станции, намиращи се на територията на тези населени места. Изключването се налага поради направа на нов граничен РОС на електропровода.

Между 9 и 17 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на селата Наум и част от Климент.
Временни смущения в електрозахранването са възможни от 8.30 до 17 ч. в районите на селата Венец, Изгрев, Тъкач, Боймир, Каолиново, Буйновица, Осеновец, Борци, Ясенково, промишлени цехове и помпените станции, захранващи се от ЕП Климент и ЕП Тъкач.

От 9 до 17 ч. без ток ще бъдат абонатите в с. Никола Козлево по улиците "Гроздан Узунов", "Христо Ботев", "Раковски", "Христо Георгиев", "Септември", СОУ „Цанко Церковски“, фирма "Фантастико" и ЦДГ.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден без загинали на пътя

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя. Отбелязва се в цялата страна. Той е част от Дните на безопасността на пътя на Европейската мрежа на службите на пътна полиция.  Инициативата се провежда за поредна година в рамките на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември. Мотото на кампанията е "Остани жив, пази живота"...

публикувано на 18.09.24 в 08:38

Облачно с умерени температури

През денонощието облачността ще е променлива, през деня често значителна. На отделни места не е изключено да превали.  Ще духа слаб до умерен северен вятър, през деня - умерен от североизток. Минимални температури между 10° и 15°, по крайбрежието - до 17°. Максимални температури - между 21° и 26°. За Шумен минимална температура 15°, а максимална..

публикувано на 18.09.24 в 05:35

Без ток днес

Разград Днес от 9:00 до 16:30 ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Савин. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 9:00 до 16:30, в районите на с. Севар, с. Сушево, Птицеферми с. Сушево и Птицеферми на фирма "Авис". Русе От 9:00 до 16:30 ще бъде прекъснато електрозахранването в с. Дряновец: ТП 1, ТП 2,..

публикувано на 18.09.24 в 05:01

Честит празник!

На 17 септември църквата почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София. По времето на император Адриан те загиват мъченически в името на вярата си.  Празникът се приема като символ на добродетелите на Светия дух, които имената на светиците означават: София – Премъдростта Божия, вярата, надеждата и любовта. На масата се..

публикувано на 17.09.24 в 08:58

Обсъждат такса "смет"

Отлагане на новата такса "смет" ще обсъди на извънредно заседание Н ародното събрание. Предложението е вместо на 1 януари 2025, тя да влезе в сила от началото на 2026 г. Отлагането с година на новия механизъм за формиране на таксата за битови отпадъци е поискано от ГЕРБ-СДС.  В мотивите на вносителите е записано, че в противен случай от следващата..

публикувано на 17.09.24 в 08:52

Регистрират листи в РИК

В Районните избирателни комисии в Североизтока са регистрирани листите на първите партии за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.  „Народна партия Истината и само истината“ е обявила листа в избирателните комисии в Русе и в Търговище, а партия „Български национален съюз „Нова демокрация“ е регистрирала кандидатски листи в..

публикувано на 17.09.24 в 08:23

Температурите се повишават

12 градуса е измерената в 6:00  ч. тази сутрин температура в Шумен, атмосферното налягане е 989 хектопаскала, влажността на въздуха е 87 %. 12 градуса е в Разград и Търговище, 13- в Силистра и 10 градуса в Русе. Днес ще има променлива облачност, почти без валежи.  Ще духа слаб северозападен вятър, следобед от север- североизток.  Температурите..

публикувано на 17.09.24 в 06:28