Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градините отворени през лятото

4
Найден Косев - заместник-кмет на Шумен по образование и култура
Снимка: Радио Шумен

Детските градини в Шумен няма да затварят през лятото за дълъг период от време. Това обяви днес заместник-кметът Найден Косев. През месеците юни, юли и август всяко заведение ще разполага с не повече от пет дни, в които няма да работи, за да могат да се извършат задължителните профилактични дейности преди началото на новата учебна година.

До края на седмицата ще бъде обявен графикът за всяка детска градина, каза още Найден Косев и допълни, че е възможно в периода на едноседмичното затваряне да се сформират и сборни групи.

"Ще бъдат разгледани първо предложенията на директорите на градините и ще се направи така, че във всеки район да има поне по една детска градина, която да осъществи тази приемственост. Но ние ще се съобразяваме и с мерките срещу COVID-19, поради което ще гледаме всяка детска градина да приема своите деца", посочи той.

 Мащабни летни ремонти в детските градини това лято не са необходими и няма да се правят, допълни заместник-кметът на община Шумен. Ще се прави текуща поддържка и ще се обновяват дворните пространства и кътовете за игра на открито. Това няма да пречи за нормалното провеждане на учебния процес, уточни Найден Косев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Даниел Койнов - Архив

Шуменец лидер на информатиците

Шуменецът Даниел Койнов е лидер на българския национален отбор по информатика, старша възраст, който ще представи страната ни на Международната олимпиада по информатика в Египет през септември. Това е най-голямото състезание по информатика в света. Повече от 20 години шуменец не е бил начело на старшия национален отбор на България – от времето..

публикувано на 09.06.24 в 18:40

Слаб интерес към вота в Шумен

В Шуменска област избирателната активност към 16:00 ч. е 19,66% за Европейски парламент и 18,10 на сто за Народно събрание.  За сравнение, избирателната активност в Шуменска област на изборите за Народно събрание през април 2023 г. към 16:00 ч. е била 23.92%., а за Европейски парламент през 2019 г. са гласували 27 на сто от хората с право на глас...

публикувано на 09.06.24 в 17:08

Мериха разстоянието на плакат до секция

Членове на РИК Шумен мериха днес разстоянието от секционна избирателна комисия във Велики Преслав до разположени в близост до нея агитационни материали.  Жител на старата столица подал сигнал за нерегламентирана агитация в полза на определена политическа сила, защото агитационните им материали били прекалено близо до мястото за гласуване.  Двама..

публикувано на 09.06.24 в 16:52

Трета секция на хартия

Трета секция в Шумен е минала на гласуване само с хартиени бюлетини. Това става ясно от решение на РИК Шумен.  Машината за гласуване в секция №90 показала дефект. Пристигналият на място техник е установил, че USB–то не работи. За проблема е изпратено писмо до Централната избирателна комисия. Тъй като той не може да бъде отстранен, гласуването до..

публикувано на 09.06.24 в 16:36

Мъж на коктейл от наркотици

20-годишен мъж е установен да шофира след употреба на наркотични вещества, съобщават от шуменската полиция. Около 12:20 часа мобилен екип, който работил по осигуряване на реда по време на изборите, спрял за проверка водач на лек автомобил "Сеат Леон" с варненска регистрация, който се движил по пътя от Стоян Михайловски в посока Нови пазар. Зад..

публикувано на 09.06.24 в 15:31

В Шумен не бързат да гласуват

Избирателната активност на територията на община Шумен към 11:00 ч. е съответно 7,92 % за Европейски парламент и 7,73 % за Народно събрание. Това съобщиха от общинската администрация.  Правото си на глас за Европейски парламент са упражнили 6299 избиратели от общо 79534, а за Народно събрание 6612 от общо 85563, включени в избирателните..

публикувано на 09.06.24 в 11:24

Полицията бди за сигурността

Спокойна е обстановката в област Шумен към момента, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен. Директорът на областната дирекция на МВР е на посещение на местата, в които са ситуирани секции за гласуване и проверява дали изборният ден протича спокойно. Ст. комисар Гендов осъществява контрол, и при необходимост ще оказва методическа помощ на..

публикувано на 09.06.24 в 11:13