Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И. Йотова: Не е добре да има нови избори

Снимка: Радио Шумен

Партията "Има такъв народ“ ако не влезе в конкретна коалиция с другите партии и сама поеме отговорността да състави МС, носи много голяма отговорност“. Това заяви във Велики Преслав вицепрезидентът на България Илияна Йотова.

По думите й, днешната пресконференция на "Има такъв народ" показва желанието на пратията да се търсят пресечни точки между програмите, идеите и вижданията на партиите на протеста. "С днешната пресконференция те бяха поканени, буквално официално да се седне на масата на преговорите, след като бъде конституирано следващото 46-то Народно събрание", каза вицепрезидентът.

„Хората са разочаровани от политическата класа очакват най-накрая да има стабилно правителство. Ще бъдат изключително внимателни и ще следят всяка стъпка на този нов кабинет. Не е добре да има нови избори“, допълни Йотова.

Визитата й е във връзка с Международния културен форум „Велики Преслав – история на цял един народ“ 2021.

"Организаторите са много сърцати и отговорни хора, защото успяват да го поддържат толкова много време. Това е форум не само за историята на Преслав, а за историята на цял един народ, както са го назовали. Много е хубаво, че с всяко издание децата стават повече - не само от територията на страната, но и дори от далечна Канада. Много е важно да видим как изглежда историята ни през техния поглед и да ги учим на родолюбие", заяви още Илияна Йотова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Признание за гл. инспектор Райнов

С почетен знак на МВР за постигнати резултати и доказан професионализъм е награден началникът на РУ - Нови пазар главен инспектор Веселин Райнов. Отличието беше връчено пред състава на полицейското управление и на участъка на полицията в Каспичан от директора на Областната дирекция на МВР - Шумен ст. комисар Георги Гендов. "Това е оценка за нашия..

публикувано на 08.07.24 в 14:45
Шуменски университет

Свободни места в 37 специалности

В 37 специалности на Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“ има свободни места, стана ясно след излизането на първото класиране. Всички приети студенти по първо желание, могат да се запишат окончателно от днес - 8 юли, до 13 юли включително.  В същия срок класираните по второ, трето и следващо желание трябва да подадат заяв­ление и да..

публикувано на 08.07.24 в 13:47

Младежи преоткриват Европа

Информационно събитие, което ще представи различни възможности за пътуване, обучение и личностно развитие чрез програмите "Еразъм+" и "Европейски корпус за солидарност", организира фондация "Подобри" в Шумен, съобщава БТА.  То ще се проведе днес в Общински младежки дом Шумен, който е партньор и домакин на инициативата, каза Петър Бодуров -..

публикувано на 08.07.24 в 12:31

Достойно представяне на Шумен

Отборът на Профилираната природоматематическа гимназия "Нанчо Попович" в Шумен се представи достойно на Световното ученическо първенство по баскетбол в Макао - Китай, като зае 13-о място в крайното класиране. Надпреварата се състоя в периода от 24 юни до 2 юли 2024 г. В нея участваха ученици от 37 държави. България беше представена с два отбора -..

публикувано на 08.07.24 в 11:52

Моторист загина при тежка катастрофа

Тежко пътнотранспортно произшествие е станало в Ришкия проход. Има загинал човек. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за катастрофата бил приет в дежурната част на Областната дирекция на МВР в Шумен. Съобщено било за пътен инцидент между водач на тежкотоварен автомобил с украинска регистрация, който се движил в посока към Шумен и водач на..

публикувано на 08.07.24 в 11:07

Гасиха пламнало стърнище

Пожар в стърнище в землището на село Белокопитово е ликвидиран на 6 юли, съобщават от шуменската полиция. Шест екипа на РСПБЗН- Шумен са се включили в погасяване на огъня, който бил на площ от около 50 000 кв. метра.  Пламъците, които по всяка вероятност са тръгнали след искра от ел. далекопровод за високо напрежение, са погасени с помощта на 11 тона..

публикувано на 08.07.24 в 10:58

Юмрук в лицето

Неизвестен нанесъл удар с юмрук в лицето на 30-годишен мъж от Шумен, съобщават от полицията.  Сигналът за хулиганството бил приет малко преди 05:30 часа на 7 юли. Съобщено било, че на пл. “България“ в града неизвестен ударил шуменеца.  След преглед в шуменската болница станало ясно, че има фрактура на носна костица. Образувано е досъдебно..

публикувано на 08.07.24 в 10:12