Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Автомагистрали - Черно море" искат оставки

Архив
Снимка: Ася Пенчева

За спешна среща, на която да се намери държавническо решение на проблема с неразплатените пари на „Автомагистрала – Черно море“, настояват от синдикалната организация на дружеството.

В позиция, изпратена до президента Румен Радев и до служебния премиер Стефан Янев, се казва, че за създалата се ситуация е сигнализирано още през май. Пътностроителната фирма има да получава близо 37 милиона лева за ремонт на участък от АМ „Тракия“ от Чирпан до Стара Загора.

„В същото време за конкурентни на нас дружества, участвали в схемите „ин хаус“ и получили огромни авансови суми за несвършена работа, се намират средства в немалки размери“, заявяват синдикалистите от „Автомагистрали – Черно море“ и за справка посочват публикация в сайта на МРРБ.

Към исканията за разплащане се присъединява и още една фирма, участвала в ремонта на участъка Чирпан – Стара Загора („Иса 2000“ ЕООД), към която дължимата сума е близо 19 милиона лева.

Персоналът на двете дружества е 1409 души. „Поради дискриминационно лично отношение към двете фирми настояваме за незабавна оставка на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Ивайло Денчев“, се казва още в позицията на синдикалистите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Система "Дунав" – вода за всички

Осигуряването на питейна вода е най-големият приоритет за представителите на администрациите на големите общини от Североизточна България. Това обяви кметът на Шумен проф. Христо Христов, който е домакин на работна среща с негови колеги от Варна, Русе, Силистра, Търговище и Разград. Водният проблем трябва да бъде изведен като приоритет номер..

публикувано на 10.10.24 в 16:05

Представят Етна в Шумен

В Шумен за първи път извън италианска територия ще бъде представен природен резерват „Парк Етна“ от проф. Салваторе Каффо, главен вулканолог и директорът на резервата г-н Джовани Лаудани. В петък те ще изнесат лекция пред шуменската общественост по покана на Владимир Йолов - общински съветник и председател на Комисията по европейски проекти и..

публикувано на 10.10.24 в 15:57

Екосанкция за 31 800 лева

Седем наказателни постановления за 31 800 лева са издали експертите на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Шумен през септември.  Най-голяма санкция - 15 000 лева, е наложена на търговищка фирма за допуснато замърсяване с торови маси от животновъден обект. Проверката там е била извършена по сигнал, каза за Радио..

публикувано на 10.10.24 в 12:08

Иззеха незаконно оръжие

Шест са регистрираните престъпления до момента в хода на специализираната полицейска операция за превенция на нарушения на изборното законодателство, която се провежда на територията на Областната дирекция на МВР в Шумен. Задържани са четирима. Това съобщават от полицията. До момента на изградените контролно-пропускателни пунктове са проверени 47..

публикувано на 10.10.24 в 11:48

Прибраха колата на почерпен

65-годишен водач е задържан в ареста за шофиране след употреба на алкохол, съобщават от шуменската полиция. Той е бил с лек автомобил "Мазда Премаци“ с шуменска регистрация. Спрян е за проверка на ул. „Ген. Драгомиров“ около 21:35 часа. Тестван е с дрегер, отчетени са 1,87 промила. Дал е кръвна проба за анализ, след което е задържан за срок до 24..

публикувано на 10.10.24 в 09:52

Кметът поздрави златния информатик на Шумен

Поздрави и подаръци от кмета на община Шумен проф. Христо Христов получиха дванадесетокласникът Даниел Койнов и менторът му по информатика Бисерка Йовчева. Преди дни те заслужиха президентската награда „Джон Атанасов“ в направление „Учениците и техните преподаватели“. В националното отличие бе включен и другият преподавател на Койнов – Димитър Добрев...

публикувано на 09.10.24 в 17:07

Най-сетне вода в Костена река

След като в трите най-горещи летни месеци шуменското село Костена река беше без вода, от два дни най-накрая чешмите потекоха. След частичен ремонт на водопреносната мрежа вече има налягане. Предстоят обаче още много ремонти, а местните жители настояват старите тръби от 40-те години на миналия век да бъдат изцяло подменени.  Като наказание местните..

публикувано на 09.10.24 в 14:41