Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновяват паркове и градини

Община Нови пазар
Снимка: Радио Шумен

Кът за отдих се изгражда в пространството срещу „Бялата чешма“ в Нови пазар. Това съобщиха за Радио Шумен от администрацията.

Ще бъдат обновени съществуващите алеи. На място ще бъдат поставени нови пейки и кошчета, ще бъде оформено декоративно осветление. Предвидено е да бъдат обособени места за почивка с навеси.

Строителните дейности се изпълняват от общинското предприятие. Със средства от бюджета му предстои изграждането на подобни кътове в цялата община.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Акция на пътя

Операция за недопускане на управление на моторни превозни средства от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, се провежда в област Шумен. Проверките на контролните органи ще продължат до 23 юни. Това съобщават от шуменската полиция. Операцията се провежда по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ROADPOL и..

публикувано на 17.06.24 в 09:42

Зеленото училище във ваканция

508 ученици от Североизтока преминаха зелено училище, съобщиха от Северозточното държавно предприятие.  „Горската класна стая“ отвори врати в началото на месеца и продължи две седмици. 89 от децата, които се включиха, са възпитаници на различни професионални гимназии от сектор „Гори“. По време на занятията бъдещите лесовъди се запознаха с различни..

публикувано на 17.06.24 в 09:00

Концерт на "Бодра песен"

Годишният концерт на всички състави на шуменския хор "Бодра песен" е тази вечер. От 18:30 ч в зала "Проф. Венета Вичева" ще започне концертната програма, която се посвещава на изпращането на шестте абитуриентки от хора. ,,Събитието е с вход свободен, а гостите на концерта ще могат да чуят както любими песни от репертоара на хора, така и нови творби..

публикувано на 17.06.24 в 08:56

Плащат възнаграждения на СИК

От днес до 21 юни ще продължи изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии от изборите на 9 юни  Сумите ще се раздават на гишета 11 и 12 в Информационния център на община Шумен от 8:30 до 16:30 часа без обедна почивка, като само днес изплащането ще започне от 09.00 часа.  Допълнителните възнаграждения от 25 лева за..

публикувано на 17.06.24 в 08:22
СУ

Записват първолаците от днес

Записването на приетите в първи клас ученици от Шумен започва от днес в 9:00 часа, напомнят от общината. Родителите трябва да направят това в учебното заведение, в което е прието тяхното дете. Крайният срок за записване е 17:00 ч. на 19 юни, сряда. Справка в сайта на община Шумен показва, че в 7 от 11-те училища в града има класирани първокласници..

публикувано на 17.06.24 в 08:16

Горещо начало на астрономическото лято

В седмицата, в която ще настъпи астрономическото лято, изгледите са за горещо и сухо време. В понеделник ще е предимно слънчево и почти тихо. Минималните температури ще са между 15° и 20°, а максималните – от 29° до 34°. До края седмицата времето ще остане предимно ясно и слънчево, почти тихо. Температурите още малко ще се повишат и преобладаващите..

публикувано на 16.06.24 в 14:52

Одобриха 19 младежки проекта

Експертен съвет избра младежките проекти, които ще бъдат финансирани със средства на Община Шумен. Както Радио Шумен съобщи, 65 000 лева от общинския бюджет за девета поредна година ще бъдат инвестирани в идеи на млади хора.  Утвърдените инициативи са в областта на доброволческите дейности, творчески работилници, музикално, танцово и изобразително..

публикувано на 16.06.24 в 13:54