Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1.2 милиона за ремонти

Снимка: Радио Шумен

Ремонти за 1 200 000 лв. е извършило шуменското общинско предприятие „Строителство и благоустройство“ през тази година. Това съобщи директорът му Недко Салабашев.

Предприятието работи по конкретни заявки от Община Шумен. „Каквото ни възложат – това изпълняваме. Може и да не сме ги приключили на 100%, но голяма част са готови. В предприятието сме 60 души. В администрацията сме четирима, а останалите са строителни работници и работници по поддръжката. Ние се стремим да ограничим наемането на външни фирми за ремонти. Реагираме и на аварийни сигнали. Ако в една детска градина сутринта изгори печката и не могат да сготвят, ние сме като пожарната“, обясни Салабашев.

Строителните работници от общинското предприятие са влизали във всяка детска градина на Община Шумен поне веднъж през 2021 г. Извършени са ремонти на стойност 216 хил. лв.

„Най-обемиста е работата по смяна на санитарните възли. Това включва подмяна изцяло на ВиК инсталацията, на ел. мрежата, гипсокартон, скриване на всички кабели и тръби, фаянс, теракот. Това е обемиста работа, която за всяка група продължава поне месец“, допълни той. В момента се ремонтира санитарен възел в ДГ „Светулка“ в шуменския квартал "Боян Българанов".

Общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ поддържа също детските и спортните площадки. Продължава процесът по премахване на опасните съоръжения. „Там има много работа основно заради вандалските прояви“, каза Салабашев. Най-много щети се нанасят на площадките до пл. „Оборище“, „Бадема“ (кв. Тракия) и на ул. „Цар Освободител“. До края на ноември по детските площадки са извършени ремонти за 73 000 лева. Повече от половината са за възстановяване на съоръжения след вандалски прояви.

Около 16 хил. лв са похарчени за ремонт и почистване на шахтите, макар резултатите в тази насока да не са задоволителни. „Три пъти поне сме чистили шахтите по бул. "Симеон Велики“. Почистването е наша работа, но заустването на шахтата в канализационната мрежа е работа на ВиК дружеството. Те не винаги се отзовават, даже може да се каже, че по-рядко го правят“, оплака се Салабашев.

Нужна е по-добра координация с водното дружество, за да бъдат шахтите в по-добро състояние, обясни директорът на общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ в Шумен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден на възрастните хора

С музика и настроение шуменци отбелязаха Международния ден на възрастните хора. Празнично посрещане бяха подготвили пенсионерите от клуб №16 „Вкусът на живота“. С пожелания за здраве и дълголетие им гостува заместник-кметът по социална политика и здравеопазване Светослава Хайнова изненада присъстващите. Специално за Деня на възрастните хора..

публикувано на 01.10.24 в 16:17

Старт на Детското полицейско управление

Превантивната програма „Детско полицейско управление“ стартира днес в област Шумен. Начало на проекта беше даден в СУ „Трайко Симеонов“. Директорът на училището Галина Сакарова и началникът на РУ - Шумен гл. инсп. Илиян Николов подписаха споразумение и декларация за съвместни дейности, след което доброволците от Детското полицейско управление положиха..

публикувано на 01.10.24 в 15:42

Безплатни медицински прегледи

4 скринингови кампании за населението на област Шумен започват от днес - 1 октомври, съобщиха от РЗИ. Изпълнението на прегледите се финансира от Министерство на здравеопазването.  За профилактичен преглед могат да се запишат и хора, които не са здравноосигурени. Прегледите са насочени към основните хронични болести и ще бъдат извършвани от..

публикувано на 01.10.24 в 14:45

Промени в движението около ДКЦ-1

Нова постоянна организация на движение е въведена в района на паркинга на ДКЦ-1 (новата поликлиника) на ул. „Цар Освободител“, съобщават от община Шумен. Местостоянката на таксиметровите автомобили в района на ДКЦ-1 се премести срещу пресечката за улица "Беласица", за да се освободи входа пред бариерата за паркиране.  Това е решение на Комисията по..

публикувано на 01.10.24 в 12:15

Спасиха лешояд в беда

Акция за спасяване на млад египетски лешояд край Мадарския конник приключи успешно. Това съобщават от Българското дружество за защита на птиците. През изминалите дни екипа на дружеството е получил сигнал, че животното е забелязано от туристи в района на скалния релеф край Мадара. Птицата е стояла на земята и е допуска хора близо до себе си,..

публикувано на 01.10.24 в 12:02

Част от Шумен без вода

Високите части на Шумен са без вода, съобщиха за Радио Шумен от ВиК Шумен. Спирането е заради авария на 20-киловолтов електропровод "Илчов баир", което води до спиране на помпите на 3 и 5 подем и в помпената станция "Мургаш".  Аварията е причинена от паднало дърво, което вече е отстранено.  Започва възстановяване на подаването на вода към всички..

публикувано на 01.10.24 в 11:31
Архив 2023 г.

Крос „Златна есен“

Традиционният лекоатлетически крос „Златна есен“ за ученици от 3 до 12 клас ще се проведе на 3 октомври (четвъртък) в Градската градина. След официалното откриване в 9:30 часа предстои съобщаване на стартовете по възраст и ще се постави началото на спортната надпревара. Състезанието се организира от ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“, със съдействието на община..

публикувано на 01.10.24 в 09:12