Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Укрепват срутената улица

Снимка: Община Ветово

Продължават дейностите по укрепване на подпорната стена на срутената улица във Ветово. Заради дъждовното време през последните три дни не се работеше по улицата, уточни кметът на Общината Мехмед Мехмед.

На 3 януари част от улица „Драва“ в града пропадна след авария на водопровод. При инцидента бяха засегнати 10 къщи, 5 от които са застрашени от събаряне. Улицата остава затворена до приключване на ремонтите. Аварийното укрепване на срутения участък трябва да приключи до края на седмицата.

Укрепването на целия скат и реконструкцията на пропадналата улица ще струва около 1 млн. лева, като близо 300 000 лева ще бъдат осигурени от общинския бюджет, а останалата сума се очаква да бъде отпусната от Междуведомствената комисия.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Културен чек за зрелостниците

Инициативата „Културен чек“ за учениците от 12-и клас продължава и през тази година в Русе. От 4 октомври всички зрелостници ще могат да посетят по техен избор концерт или спектакъл на един от трите русенски държавни културни института: Държавната опера, ДТ „Сава Огнянов“ и Кукления театър. Културният чек няма да е валиден само за премиерни и..

публикувано на 30.09.24 в 14:22

Русенски полицаи с отличия

Трима русенски полицаи бяха наградени от областния управител на Русенска област Драгомир Драганов. Те са младши автоконтрольори в сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР .  Кристина Игнатова, Татяна Чобанова и Красимир Кънев получиха почетни грамоти за отличното представяне в 30-ия Национален конкурс „Пътен полицай на годината“,..

публикувано на 30.09.24 в 13:51

50 лева за хвърлен фас

Значително по-строги санкции за нарушителите, които замърсяват градската среда, подготвя община Русе. Глобите за хвърлени фасове или опаковки ще бъдат увеличени десетократно, като досегашната санкция не е променяна в продължение на десет години. От 2 лева глобата за хвърляне на фас или боклук на улицата ще нарасне на 50 лева.  „Решихме, че тази..

публикувано на 30.09.24 в 11:39

Две села без ток след бурята

Няма населени места без вода или телекомуникации в Русенско след проливните дъждове през последните 24 часа.  По данни на дежурните към Областния съвет по сигурност и управление на кризи, е имало спиране на тока в редица селища. Най-засегнати са били Ценово, Белцов и Джулюница. Там е имало многократно прекъсване на електрозахранването за период..

публикувано на 30.09.24 в 10:12

Тръгва влакът Русе - София

От 1 октомври тръгва директен бърз влак между Русе и София с новодоставените германски вагони, съобщават от БДЖ.  От централната гара в Русе композицията ще тръгва в 06.17 часа и ще пристига в София-Север в 12.15 часа. На връщане влакът ще потегли в 14.35 от централна гара София и ще пристига в Русе в 21.53 часа, без прекачване.  Досега нямаше..

публикувано на 30.09.24 в 09:36

Парад на животните

Повече от 60 животни и техните стопани се включиха в инициатива, организирана от общинската фондация „Русе – град на свободния дух". Паркът на младежта се превърна в сцена на Парада на домашните любимци.  Парадът беше разделен на три основни зони - "Котки","Кучета" и "Екзоти" и всяка от тях привлече вниманието на посетителите по свой уникален начин...

публикувано на 30.09.24 в 09:16

Факелът на мира премина през Русе

Близо 50 участници от цял свят преминаха днес през Русе като част от международната инициатива "Пробег на мира", в която се включи и Община Русе. Те изминаха пътя от Вазата в Парка на младежта до площад „Свобода“, където предадоха горещия факел на мира – символ на глобалната кауза.  В щафетното бягане се включиха както русенски състезатели от..

публикувано на 29.09.24 в 14:42