Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болница на кръстопът

2
Снимка: Георги Корнейков, БНР

Болницата в Кубрат продължава да е празна сграда, която трупа разходи за отопление и осветление. Това каза за Радио Шумен Мариян Петров от Сдружение „Потомци на Дуло“. Той беше един от организаторите на протеста в началото на декември, след решението на Общинския съвет да не поднови договора на дългогодишния управител на лечебното заведение Павлина Мичева. 

По думите на Мариян Петров в момента работят само COVID отделението, рентгенът и лабораторията. Не е преодолян кадровият дефицит след напускането на повече от 12 лекари, подали оставка в знак на несъгласие със смяната на ръководството. 

Нещата не се случват и няма как да стане, когато няма лекуващи лекари и договори със Здравната каса. Останали са само няколко медицински сестри и санитарки. Нямам идея как се финансира сега болницата, заяви още Мариян Петров.

Временният управител на кубратската болница д-р Леман Балканджиева заяви, че работата на здравното завадение се възстановява поетапно. В момента работят COVID секторът във вътрешно отделение, рентгенът и лабораторията. Изпълняват се и зелени коридори за ваксинация. Внесени са документи за отварянето на хирургическото отделение, има сключен договор с педиатър, продължават усилията за привличане на медици. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Свързани новини

МБАЛ - Кубрат

Граждани и медици на протест

Лекари, които са напуснали болницата в град Кубрат, медицински персонал и граждани протестираха днес в подкрепа на здравното заведение. Искането е Общинският съвет да преразгледа решението си, с което назначава нов управител на МБАЛ - Кубрат и до..

публикувано на 06.12.21 в 14:25
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Лудогорче" на 50

С „Приказка от танци“ Детският танцов ансамбъл „Лудогорче“ към Капанския ансамбъл в Разград отбеляза 50 години от създаването си. В спектакъла участваха както настоящите изпълнители, така и част от предходни поколения танцьори, съобщават от община Разград...

публикувано на 17.05.24 в 12:22

Глобиха вилнеещи абитуриенти

Петима абитуриенти от Разград са санкционирани за безотговорно си поведение на пътя, съобщават от полицията.  Този следобед по Северен булевард полицейските служители засекли три автомобила, чиито водачи вдигали шум с клаксоните. Тримата са глобени...

публикувано на 16.05.24 в 16:46

Награди за отличници

Федерацията на жените и община Разград подкрепиха финансово абитуриенти с изявена обществена активност и много добър успех през всичките години на обучението си.  Средствата бяха набрани от благотворителния концерт, организиран от неправителствената..

публикувано на 16.05.24 в 11:59

Заключени във времето

Изложбата „Заключени във времето” ще бъде открита днес от 10:30 часа в Интерактивния музей в резервата "Абритус".  Посветена е на 40-годишнината на Археологическия резерват „Абритус” и представя заключващи механизми, ключове и части от ключалки, открити..

публикувано на 16.05.24 в 08:48

Хванаха двама с дрога

Двама мъже са задържани близо до офис на куриерска фирма в Разград, съобщават от полицията.  При полицейска проверка около 11:00 часа на 14 май е установено, че 35-годишен мъж държи високорисково наркотично вещество – два броя електронни цигари,..

публикувано на 15.05.24 в 11:02

Полицейска гонка посред нощ

Водач на „Ауди А6“ опита да избяга от полицейска проверка, съобщават от разградската полиция. Около 23:00 часа на 14 май в Исперих при подаден ясен звуков и светлинен сигнал за спиране водачът на леката кола ускорил и продължил движението си. В..

публикувано на 15.05.24 в 10:53

Спасители от Исперих - победители

За трета поредна година отборът на ОУ „Васил Априлов“ – Исперих победи в Областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.   На второ място се класираха децата, които..

публикувано на 14.05.24 в 15:02