Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети апарат с жълти стотинки

Снимка: pixabay.com

„Всички заедно можем да се похвалим с доброто, което направихме за децата в Шумен и региона“. Думите са на Милена Ламбрева, координатор и участник в благотворителната кампания „Жълти стотинки. Деца помагат на деца“, която вече близо година събира малки монети в подкрепа на Отделението по неонатология в шуменската болница.

До момента е закупена апаратура за близо 66 000 лева - видеоларингоскоп и ехограф с възможност за трансфонтанелна и абдоминална ехография за близо 31 000 лева и предстои поредното дарение - неонатален респиратор на стойност 36 000 лева.

Модерният апарат ще бъде предаден официално на Неонатологичното отделение на утре - 2 февруари, от 12 ч. от деца, участници в кампанията и от местните координатори от мотоклуб “The Devils”.

Акция „Жълти стотинки“ ще дари за Шумен и апарат за кръвно-газов анализ с капилярна кръв. По сметката има 11 012,68 лв., а за апарата са необходими около 12 000 лева. „Със сигурност ще успеем да ги съберем. Благодарим на всички, които станаха дарители в кампанията. Изключително активно се включи Шумен. Над 10 000 лева са предадени от региона. 3000 лева са преведени по сметката на акцията от коледния базар. Благодарим на всички детски градини, училища, студенти и преподаватели от Медицинския филиал в Шумен, на мото клуб „“The Devils”, на всички, съпричастни към кампанията от цялата страна. Има деца, които израснаха с кампанията и вече 14 години носят касичките си. И успехът идва, защото сме заедно. Благодарим, че заедно учим децата си на съпричастност, на добротворчество, на обич, на щедрост, на уважение към малкия жест, който има силата да променя и да съзидава“, каза Милена Ламбрева.

Чуйте интервюто на Ивелина Иванова с Милена Ламбрева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Санират 20 блока в Шумен

Двадесет блока в Шумен ще бъдат санирани с пари от Националния план за възстановяване и устойчивост. Освен това по Процедурата за модернизация на образователната среда, финансирана от Министерството на образованието и науката, ще бъде санирано и Трето основно училище „Димитър Благоев“.  Блоковете са одобрени за финансиране по програмата за саниране..

публикувано на 02.07.24 в 14:33
Язовир

Пестете водата

За намаляване на загубите и осигуряване на алтернативни източници за напояване апелират от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), се казва в съобщение от пресслужбата на ведомството. С обезпокоително ниски нива в сравнение с предходни години са язовири, от които обичайно се използват съществени водни обеми за напояване като „Ястребино“,..

публикувано на 02.07.24 в 13:19

Делегация от Кулевча

С делегация от украинското село Кулевча се срещна областният управител на област Шумен проф. Добромир Добрев. Гостите, които са представители на кметството и училището в украинското село, в края на миналата седмица участваха в честване по повод 195 години от битката край село Кюлевча. Проф. Добромир Добрев акцентира на необходимостта от по-активни..

публикувано на 02.07.24 в 12:30

Дрогиран плаши хората

Сигнал за мъж в неадекватно състояние в двора на шуменската болница бил получен вчера около обяд в полицейското управление в Шумен. На място бил пратен екип на охранителна полиция. При извършената полицейска проверка на 30-годишния мъж от село Дибич униформените намерили и иззели плик с около 2 г суха тревна маса. По данни на мъжа веществото било..

публикувано на 02.07.24 в 11:46

Хванаха почерпен да шофира

47-годишен мъж от Шумен бил установен да шофира след употреба на алкохол. Това съобщават от шуменската полиция. Около 10:00 часа вчера сутринта за проверка на ул. “Карел Шкорпил“ в Шумен екип на пътна полиция спрял лек автомобил "Мазда". Водачът бил във видимо нетрезво състояние. Пътните полицаи го тествали с дрегер, който отчел 2,60 промила...

публикувано на 02.07.24 в 11:37

Крадец в колата

28-годишен мъж от Долни чифлик бил задържан за грабеж на дамска чанта. Това съобщават от шуменската полиция. В сутрешните часове вчера на паркинг на бул. “Мадара“ в Шумен 35-годишна жена от града си отключила автомобила, седнала, оставила си дамската чанта на дясната седалка и малко преди да потегли, неизвестен отворил дясната врата на автомобила..

публикувано на 02.07.24 в 11:12

Събират строителни отпадъци

В Шумен контейнери за строителни отпадъци от домашни ремонти са поставени в двора на бившето военно поделение „Дивизията“. Те може да се използват всеки ден, включително събота и неделя, от 8:00 до 19:00 часа. Съдовете са предназначени за ползване единствено от физически лица и служат за събиране на инертни строителни отпадъци в обем до 2 куб...

публикувано на 02.07.24 в 09:13