Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиян и с крадена кола катастрофира

17-годишен неправоспособен водач от Нови пазар претърпял пътен инцидент. Оказало се, че бил зад волана на противозаконно отнет лек автомобил,  след употреба на алкохол, съобщават от полицията. Разплитането на случая започнало след получен сигнал че по пътя за Каспичан е възникнало ПТП. Водачът потърсил помощ в болницата, откаран от свои близки. Изяснено било, че в късните часове снощи момчето със свои приятели  се черпили с алкохол.


По пътя към дома си момчето видяло лек автомобил Фолксваген Пасат с шуменска регистрация. Бил отключен, а контактен ключ намерил в купето на автомобила. Подкарал го в посока към Каспичан, като на моменти шофирал с над 120 км/час. Загубил контрол и се преобърнал в крайпътна канавка. Не е пострадал сериозно, след преглед в болницата е освободен. Тестван е с дрегер . Отчетени са 1,17 промила алкохол в издишания въздух. Към момента се извършва оглед и местопроизшествието се документира. Образувано е досъдебно производство, работата по което продължават служители на РУ - Нови пазар.


По публикацията работи: Радослав Генчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Времето през новата седмица

През първата половина от седмицата ще преобладава ясно и слънчево време. Сутрин, най-вече край водните басейни, ще има условия за образуване на мъгли. Ще духа слаб до умерен вятър от север и североизток, който във вторник ще отслабне и ще се ориентира от източна четвърт.  В понеделник във вътрешността ще остане сравнително студено, ще има условия..

публикувано на 20.10.24 в 16:30

Спокойно протичат изборите в двете шуменски села

30,23% е избирателната активност към 12:30 ч. в село Ясенково от Община Венец. Това показва справка в сайта на Общинаската избирателна комисия. От 2038 жители на селото, които имат право на глас, своя вот са дали 616 души. Спокойно протичат изборите и в село Висока поляна. Това каза за Радио Шумен председателят на Общинската..

публикувано на 20.10.24 в 13:26

Частични и нови избори за местна власт

Нови избори за кмет се провеждат днес в община Омуртаг. Мястото си оспорват четирима кандидати. Двама кандидати, издигнати от политически партии и двама независими са в битка за гласовете на избирателите в общината. Сред тях е и доскорошният кмет. Той беше отстранен след като с решение на Върховният административен съд (ВАС) местния вот в общината от..

публикувано на 20.10.24 в 07:40

Слънчева, но студена неделя

Между 0° и 4° бяха температрите в 6:00 ч. тази сутрин в региона. В Шумен температурата бе 1°, атмосферното налягане 1003 хектопаскала – много по-високо от средното за месеца, слабо ще се повишава, а относителната влажност на въздуха – 96%. И днес ще преобладава слънчево, но сравнително студено за октомври време. Сутринта във вътрешността..

публикувано на 20.10.24 в 07:40

Готови за кметски избори в Шуменско

Над 40 полицейски служители са ангажирани преди и по време на провеждането на частични избори за кметове в селата Висока поляна, община Хитрино, и Ясенково, община Венец. Изборите ще се проведат утре, на 20 октомври, седмица преди извънредните парламентарни избори.  Секциите вече са под полицейска охрана. Предприети са всички необходими мерки за..

публикувано на 19.10.24 в 17:25

Фиданки срещу насилието

Деца от Разград ще засадят 20 фиданки в района на спортна зала „Абритус“. По този начин те ще се включат в кампанията на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) „Бъди смел, бъди добър!“ Инициативата ще се проведе в сряда, 23 октомври, от 14:00 ч. В нея ще участват общински служители и децата от първи и втори клас от разградските..

публикувано на 19.10.24 в 16:27
За здраве и благоденствие на русенци се помоли областният управител Драгомир Драганов

Храмов празник

Денят на Свети Иван Рилски е храмов празник на църквата „Св. Иван Рилски“ в русенското село Малко Враново. Празнична света литургия отслужи отец Янко от Русенската света митрополия. „Ние така дълбоко почитаме този светец и просим неговите свети молитви да ни дава Бог мир, здраве, благоденствие и благополучие на всички“, каза свещеникът...

публикувано на 19.10.24 в 15:21