Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежък удар на пътя след скандал

Снимка: Pixabay

Шофьор на лек автомобил блъсна пешеходец и избяга от местопроизшествието в село Костанденец, община Цар Калоян, съобщават от полицията в Разград.

Сигналът за катастрофата е получен около 21.00 часа на 18 юли. На място е установено, че след спор между двамата 30-годишният водач на „Фиат Пунто“ блъснал с колата 22-годишния си съселянин. Пешеходецът паднал на земята, а шофьорът напуснал произшествието.

Пострадалият е откаран в МБАЛ-Разград, където е настанен в интензивното отделение с черепно-мозъчна травма и опасност за живота. При разследването е установен водачът на колата. Пробите му за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни.

Задържан е в Районното управление в Разград. По случая е образувано досъдебно производство.


По публикацията работи: Росица Арабаджиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Малки полицаи в Разград

Две Детски полицейски управления бяха сформирани тази седмица в Разград, съобщават от полицията. Дейността им е по дългосрочната превантивна програма на МВР, чиято цел е да повиши доверието към полицията и да формира гражданска активност. Членове на детските полицейски управления са петокласници от математическата гимназия „Никола Обрешков“ и..

публикувано на 02.10.24 в 09:45

Профилактични прегледи

Безплатни скринингови прегледи организира Регионалната здравна инспекция в Разград. Те ще продължат до 22 ноември.  Могат да се възползват всички пациенти независимо от здравноосигурителният статус.  Прегледите при различните специалисти ще се извършват след предварително записване. Телефоните са посочени в сайта на РЗИ-Разград. 

публикувано на 02.10.24 в 09:11

Нов асфалт в селата

Стартираха ремонтите на улици в 21 села в община Разград, общата инвестиция е 1 000 000 лв., съобщават от общинската администрация.  Ремонтните дейности се извършват по проект за обновяване на улици, паркинги, междублокови пространства, тротоари и алеи в новия гробищен парк в Разград. Договор по нея е сключен с фирма „Пътно строителство“ АД. В..

публикувано на 02.10.24 в 08:32

50 000 лева гаранция за Манукян

Диригентът Левон Манукян е освободен под парична гаранция в размер на 50 000 лв., потвърди наблюдаващият прокурор Галин Гавраилов.  Вече бившият директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград има наложена забрана да напуска страната. Манукян е с обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери чрез фиктивно..

публикувано на 01.10.24 в 10:55

Нападнаха мъж с пистолет

70-годишен мъж от кубратското село Бисерци бил нападнат от 59-годишен съселянин с газов пистолет, съобщават от разградската полиция. Сигналът е подаден малко преди 2:00 часа през нощта вчера. Двамата си разменили удари, при които потърпевшият успял да отнеме пистолета от нападателя.  По случая е започната проверка. Извършителят на деянието е..

публикувано на 01.10.24 в 10:50

Детска храна по домовете

Детската кухня към детска ясла „Звездици“ в Разград ще доставя храна по домовете, съобщиха от общинската администрация.  От 7 октомври започва новата услуга за удобство на родителите, които по различни причини нямат възможност да посещават всеки ден кухнята. През миналия месец потребителите на кухнята са били 304.  За целта е купен е автомобил и..

публикувано на 01.10.24 в 08:58

Гледат мярката на Манукян

Прокуратурата в Пловдив днес решава каква мярка за задържане да поиска за диригента Левон Манукян, който вече е освободен от длъжността директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград.  Според прокуратурата, Манукян е обвинен за фиктивни назначения. Той е заподозрян за източването на държавни средства в огромни размери по необичайна..

публикувано на 01.10.24 в 08:26