Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежи ограбиха пенсионер

Снимка: архив

Двама младежи от Попово – на 19 и на 17 г. са откраднали мъжки портфейл с 540 лв., собственост на 89-годишен мъж от с. Езерче, община Цар Калоян, област Разград. Сигналът за инцидента постъпил в Районното управление в Търговище в 9 ч. на 21 август.

За около час двамата извършители били установени и задържани, съобщават от полицията. Паричната сума е върната на собственика ѝ, а по случая е образувано бързо полицейско производство.

По публикацията работи: Росица Арабаджиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Градушка съсипа реколта

Градушката в района на Шумен е нанесла най-големи щети на пшеницата, заяви за БТА Силвия Аврамова от Областната дирекция "Земеделие".  Най-силно са засегнати районът на Шумен и квартал "Дивдядово". Има сигнали за унищожени и засегнати в различна степен овощни насаждения, площи с царевица и слънчоглед в кв. Макак, в селата Мадара, Градище,..

публикувано на 13.06.24 в 14:32

Градушка съсипа реколта

Голяма част от реколтата в поповското село Медовина е унищожена от снощната градушка, съобщи БТА. Днес служители на кметството разчистват пораженията от бурята, обясни кметът Тодор Борисов. По думите му, поражения има по около 80 процента от насажденията на стопаните - овошки, лозя и зеленчукови насаждения.   По данни на Метеорологичната..

публикувано на 13.06.24 в 11:13

Вдигат индустриален парк

Индустриален парк за 34 милиона лева ще бъде изграден в Търговище по Плана за възстановяване и устойчивост. Градът е сред десетте областни центъра, които получават финансиране по програмата на Министерството на иновациите и растежа, съобщават от пресцентъра на общинската администрация в Търговище.  За индустриалния парк вече са набелязани терени в..

публикувано на 13.06.24 в 08:57

Почистват след бурята

Общинското предприятие „Флора“ започва почистване на клони и зелени отпадъци след разразилата се вчера буря, придружена с пороен дъжд и градушка в Търговище.Това съобщават от общината. В момента екипите работят на улица „Поп Сава Катрафилов“. След това преминават към улица „Кап. Данаджиев“ и жилищната зона в квартал „Боровец“. Именно в тази..

публикувано на 12.06.24 в 09:30

Договори за побратимяване

Посланикът на Грузия Н. Пр. Отар Бердзенишвили и консулът на кавказката страна присъстваха днес на подписването на договора за побратимяване между Попово и грузинския град Они. Събитието бе по повод Деня на Попово - 10 юни.  На тържествената сесия на общинския съвет в Попово бе сключен и втори договор за партньорство между град Бесарабка - Република..

публикувано на 10.06.24 в 15:17
Община Попово

Попово празнува днес

Попово отбелязва днес 141 години от обявяването си за град. Денят е определен за празник на града през 1998 г.  В 10:00 часа в храма „Свето Успение Богородично“ бе отслужен водосвет за добруването на града и на жителите му.  От 12:00 ч. е началото на тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат подписани договори за побратимяване между..

публикувано на 10.06.24 в 11:15

Без изненади в Търговищка област

ДПС запазва отличните си позиции в Търговище и областта. При обработени близо 50 на сто от протоколите на секционните избирателни комисии Движението получава близо 47,6 на сто от гласовете за Народно събрание. Далеч назад е втората формация – ГЕРБ – СДС, за нея вота си са дали близо 13,3 на сто от отишлите до урните.  Именно в Търговищко "БСП за..

публикувано на 10.06.24 в 10:45