Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни медицински прегледи

Снимка: Архив

Съвместна скринингова кампания за туберкулоза „Седмица на отворените врати“ започва от днес в няколко области на Североизтока.

Прегледите в Шуменско ще се извършват до 21 септември (сряда) включително от 08:00 до 14:00 ч. в III Вътрешно отделение на шуменската болница с адрес в Нови пазар, ул. „Христо Ботев” №22.

Прегледите в търговищката болница ще се извършват от 12:00 до 14:00 ч., а в болницата в Попово и Омуртаг - от 08:00 да 12:00 ч.

В Силистра консултациите ще бъдат от 10:00 до 12:00 ч.

Целта на кампаниите е да повиши обществената информираност за туберкулозата, да се даде възможност на всеки за достъп до здравни услуги.


По публикацията работи: Юриета Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Слизането на Ботевата чета в Козлодуй- худ. Димитър Гюдженов

Отбелязваме Деня на Ботев и загиналите за свобода

Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България отбелязваме днес. Тази година се навършват 148 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Точно в 12:00 часа сирените в цялата страна оповестяват преклонението пред паметта на героите.  С военен ритуал по поднасяне на венци и цветя Община Шумен и Командването на шуменския военен..

публикувано на 02.06.24 в 08:39

Информационни терминали

Информационни терминали за справки в системата на МВР са поставени на входовете на четирите районни полицейски управления в Разград, Исперих, Кубрат и Лозница, съобщават от полицията. Там гражданите могат да правят справки - за валидност на документи за самоличност, проверки за глоби, наказателни постановления и други.  С новите устройства..

публикувано на 02.06.24 в 08:27

Въжен парк за децата

Катерачна стена и малък въжен парк ще бъдат направени днес в градския парк във Велики Преслав. Временната конструкция ще бъде част от инициативата на общинската администрация в града ,,Лятно театро“.  ,,Инициативата за въжения парк е на Туристическото дружество ,,Патлейна“, което заедно със спортен клуб ,,Чудни скали“ във Варна ще изгради..

публикувано на 02.06.24 в 08:10

Времето в неделя

Днес денят ще започне със слънчево време, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, не са изключени и градушки.  Ще духа слаб до умерен вятър от запад и северозапад, по крайбрежието от югоизток.  Максималните температури между 28° и 33°, по Северното Черноморие 23°-28°. За..

публикувано на 02.06.24 в 07:46

За 12-ти път "Дни на предците"

Средновековният събор-фестивал "Дни на предците - Плиска 2024“ се провежда за 12 път днес и утре в Националния историко-археологически резерват. Събитието се организира от Сдружение „Авитохол“ и в рамките на двата дни на поляната до музея в Плиска оживява селище от ранното и късното средновековие. Целта е по най-добрия начин да се..

публикувано на 01.06.24 в 15:38

Шарен 1 юни в Шумен

Стотици деца и техните родители се включиха днес в проявите по повод 1 юни, организирани от община Шумен. Няколко места в града предлагат забавления за малки и големи.   Най- оживено е в Градската градина в Шумен, с игри, слалом с велосипеди, ролери и тротинетки, дартс и арт работилница.   Много любопитни деца събира и "Панаирът на науките,..

публикувано на 01.06.24 в 15:04

1 юни- Международен ден на детото

На 1 юни отбелязваме Mеждународния ден на детето.  Празникът  води началото си от Световната конференция в Женева през 1925 г., посветена на детското здраве и благосъстояние. Международните чествания започват от 1950 година, а у нас през 1927 г. след издаден специален указ на цар Борис III. 1 юни ще бъде отбелязан с различни прояви в цяла..

публикувано на 01.06.24 в 08:31