Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Царев брод празнува

Снимка: БГНЕС

Под надслов „Царев брод празнува и лудува“ шуменското село ще отбележи днес своя празник. Събитието ще се проведе от 11.30 часа на площада пред читалището в Царев брод.

Предвидена е фолклорна програма с участието на музиканти от Варна, ансамбъла за народни песни и танци „Шумен“ и танцовият състав „Луди млади“ при Средното училище „Сава Доброплодни“.

Ще бъде подреден кулинарен щанд с ястия, характерни за различните етноси, които живеят в селото.

Ще има и конкурс за най-добро бяло и червено вино.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Смядово

Проекти за спорт и отдих

Осем проекта ще бъдат финансирани тази година от общинския фонд „Граждански инициативи“ в Смядово. Това съобщават от общинската администрация.  Беседка за почивка в парка ще изградят жители на село Александрово, а в Бял бряг ще създадат зона за отдих „Лековитата чешма“.  В общинския център финансиране получават три неформални групи, техните идеи..

публикувано на 25.06.24 в 09:16
Смядово

Договор за побратимяване

Договор за побратимяване подписаха община Смядово и комуна Жавгур -   район Чимишлия, Република Молдова. Срещата на делегациите бе осъществена на територията на населеното предимно с етнически българи село Максимени, което е част от комуната.  От българска страна договора подписаха секретарят на  община Смядово  Елка Кайкова,  кметът на село Янково..

публикувано на 25.06.24 в 09:11

Знамето на Шумен се развя в Макао

Баскетболният отбор на Профилираната природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ е вече в Макао - Китай, където развя с гордост знамето на Шумен. Това съобщава на страницата си във Фейсбук община Шумен. Радио Шумен припомня, че баскетболният тим се срещна миналия понеделник  с кмета на общината проф. Христо Христов. Поводът бе участието на..

публикувано на 25.06.24 в 08:48

Разпределиха 11 тона помощи

Приключи вторият транш от раздаването на храни и хигиенни продукти от БЧК в населените места на община Шумен. Това съобщиха от администрацията.  Разпределени бяха 11 тона хигиенни продукти, които са в допълнение към получените в края на април храни. Доброволци от общинската администрация и общинските предприятия отново се включиха с личен труд в..

публикувано на 25.06.24 в 08:40

Искат интеграция на глухонеми деца

Два проблема бяха поставени пред кмета на Шумен проф. Христо Христов в приемния му ден днес. Мая Александрова Ставеева от Районната организация на глухите, която се е наела доброволно да съдейства за въвеждане на лекторски часове за обучение в жестомимичен език в учебните заведения на територията на областта, помоли кмета за разрешение. Идеята е по този..

публикувано на 24.06.24 в 16:13

Въздържаха се за 1 лев заплата

Отпада слушането на химните на България и ЕС на редовните заседания на Общинския съвет в Шумен. Те ще бъдат пускани само на тържествени сесии. Това решиха общинските съветници от Правната комисия при гласуване на промените на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет.  Работата на постоянните комисии ще се излъчва пряко по Телевизия..

публикувано на 24.06.24 в 15:37

1 лев заплата поиска съветник

Независимият общински съветник от Шумен Павел Павлов в специално обръщение предлага той и неговите колеги да получават символично заплащане за работата си в Общинския съвет. Това трябва да стане с промяна в Правилника за дейността им.  За участие на сесия Павлов предлага вместо 12% от заплатата на кмета, съветниците да взимат символичния 1 лев, а..

публикувано на 24.06.24 в 14:58