Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Посланикът ни в Турция на посещение в „Алкомет“ АД

4
Снимка: Алкомет АД

Посланикът на България в Турция Н. Пр. Ангел Чолаков посети вчера „Алкомет“ АД. Той беше придружен от Светослав Кирков, ръководител на Службата за търговско-икономически връзки към посолството в Анкара. На срещата присъстваха и представители на БТТИК (Българско-турска търговско-индустриална камара).


По време на срещата с ръководството на компанията мажоритарният собственик Фикрет Индже представи накратко историята, дейността и структурата на фирмата. Подробна презентация направи директорът на завода Иван Папазов. Той разказа за направените инвестиции през годините, успехите и бъдещите намерения на „Алкомет“.


Гостите останаха впечатлени от мащабите и социалната политика на компанията. След срещата разгледаха с интерес трите производствени цеха – валцов 2, пресов и цех за механична обработка на профили, в който се произвеждат алуминиеви детайли за електромобили.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Вода в зноя

Общински служители в Шумен раздаваха днес минерална вода на всички хора, решили да излязат в лятната жега. Акцията започва от днес - 12 юни, и ще продължи до края на седмицата. 

публикувано на 12.06.24 в 15:08

Прохлада в горещините

Безплатна минерална вода на гражданите раздават служители на дирекция „Хуманитарна политика“ в община Нови пазар.  Инициативата e традиционна и се прави в дните, в които се регистрират много високи температури.  Бутилки с минерална вода се раздават на две места в града – пред художествената галерия „Петър Персенгиев“ и пред детския кът „Гъбката“...

публикувано на 12.06.24 в 15:02

Десетки в спешното

Заради жегите през последните дни има завишение на повикванията на екипи от Центъра за спешна медицинска помощ в Шумен, съобщи директорът на Центъра д-р Илиян Илиев.  В неделя, в понеделник и във вторник спешните екипи са се отзовали на общо 14 сигнала за пациенти с признаци на топлинен и слънчев удар, както и обостряне на сърдечно-съдови заболявания...

публикувано на 12.06.24 в 14:36

Откриха детски конкурс

Вторият национален конкурс „България в стих и рисунка“ се провежда в Шумен. Целта му е да популяризира българския език и теми, които представят величието и красотата за родния край и на България.  Организатори са община Шумен, ДГ “Братя Грим“ и РБ „Стилиян  Чилингиров“ в Шумен.  Според тях конкурсът възпитава патриотичен дух и родолюбие,..

публикувано на 12.06.24 в 13:32

Вдигат нов социален център в Шумен

Дневен център за социална рехабилитация и интеграция на пълнолетни с деменция ще бъде открит в края на тази или началото на следващата година в Шумен. Сградата на центъра се ремонтира със средства, спечелени по проект „Красива България“, а обзавеждането и оборудването ще бъдат закупени с пари от Фонд „Социална закрила“.  „Според направения анализ, в..

публикувано на 12.06.24 в 13:17

Ловци на изпит

462 са кандидатите за ловци на територията на Североизтока през тази година, като 29 от тях са жени. Най-много дами, желаещи да станат ловджийки, са подали документи във Варна – 13, а в Тервел и Паламара през този сезон не се е появила нито една нова последователка на богинята Дияна. От днес стартира препитването за областите Шумен и Търговище,..

публикувано на 12.06.24 в 11:05

Арестуваха домашен насилник

46-годишен мъж е задържан в полицейския арест, след като нанесъл побой на 39-годишна жена, с която живее на семейни начала. Това съобщават от Областната дирекция на МВР – Шумен.  И мъжът, и жената са от село Ясенково. По данни на потърпевшата, побоят ѝ е нанесен около 19:30 ч. вчера в двора на училище в селото.  Образувано е бързо производство...

публикувано на 12.06.24 в 10:40