Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щастлива с избора си

6
Снимка: Личен архив/ Фейсбук

Мая Райчева обича да носи не 2, а 102 дини под една мишница и е щастлива с избора си. Тя е графичен дизайнер, йога инструктор и любител на приключенията.

В един горещ летен ден нова творческа мания завладява Мая и тя започва работата по календар с нейни собствени рисунки.

Трудно ли е да се създаде календар, как един пъстър човек намира вдъхновение за всичко и може ли йогата да бъде спасение от бързото темпо на живот?

Юриета Иванова потърси отговорите на тези и други въпроси от Мая Райчева.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Гласът на поетите

Докато по отношение на политиката се водят спорове дали тя е способна да разедини, или да обедини хората, то по отношение на културата всички сме съгласни, че нейната спасителна мисия е да обедини обществото около нещо съзидателно.  Човекът на изкуството е в пряк досег с човешкия живот и всяко социално сътресение е способно да промени гледната му..

публикувано на 12.06.24 в 15:48

Все повече непълнолетни на работа

Все повече работодатели наемат непълнолетни през летния сезон в област Русе. Поисканите разрешителни от Инспекцията по труда от началото на годината са 96, а за същото време на миналата година са били 65. Непълнолетни се търсят в сферата на ресторантьорството и търговията, защото заетите в тези сфери са отишли да работят по морето. Ръстът..

публикувано на 12.06.24 в 13:52

ГЕРБ след изборите

ГЕРБ са задължени да направят правителство, още повече, че предизборната им реторика бе насочена към активизиране на електората за постигане на първо място, каза политологът от Галъп интернешънъл Яница Петкова. Предстои да се види проектът за кабинет, който ще предложат от първата политическа сила.  Според Петкова, ГЕРБ са реагирали с изненада на..

публикувано на 12.06.24 в 13:38

Пазете кучето в жегата

Високите температури на въздуха могат да бъдат опасни както за хората, така и за домашните ни любимци. Горещото време носи със себе си повишен риск от прегряване и топлинен удар. Опасност има за всички кучета, независимо от породата, възрастта, включително активните и здрави четириноги.  Превенцията е ключова при предотвратяването на топлинен удар...

публикувано на 12.06.24 в 08:16

Игрите са важни

Децата от шуменската градина „Космонавт“ обичат да играят навън, но и да се забавляват с умните телефони на родителите си. Избягват само „бебешките игри“, които вече не са им интересни. Това научи репортерът Стоян Стоянов в Международния ден на играта. „ Всяка игра може да изгради емоционална връзка между децата и родителите. Всяка игра обучава..

публикувано на 11.06.24 в 15:44

Бърза работа, ама с грешки

Защо изборните протоколи съдържат толкова много грешки, въпреки обученията на членовете на секционните избирателни комисии (СИК) и не особено трудното им попълване. За съжаление и на тези избори много от протоколите бяха поправяни, други трябваше отново да се попълват, когато вече са предадени в Районната избирателна комисия (РИК). Според Йорданка..

публикувано на 11.06.24 в 15:34

Матури заради оценката

Добър 4,32 е оценката, която постигнаха учениците тази година на матурата по български език и литература. Миналата година тя беше 3, 93.  Исторически погледнато, това е най-високият успех постиган досега. Слабите оценки също са намалели тази година със 7 на сто.  Как се подготвят учениците за зрелостния изпит? Какви трудности срещат при решаването..

публикувано на 11.06.24 в 13:21