Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дунавско хоро и вино на площада

Снимка: Pixabay

Община Шумен организира празнична програма в новогодишната нощ на 31 декември. Тя ще започне в 22.30 часа на откритата сцена в парка до общинската администрация. В концерта ще участват оркестър „Славяни“ от Стара Загора и народната певица Симоне Маркова.

Точно в 00.00 часа Шумен ще посрещне новата 2023 година с пищна заря, народна музика, баница с късмети, червено и бяло вино. След това участниците в новогодишната програма и публиката ще се включат в общото веселие с традиционното Дунавско хоро.


По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Баскетболисти тръгват за Макао

Баскетболният отбор на Профилираната природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ се срещна с кмета на община Шумен проф. Христо Христов. Поводът е участието на момчетата на Световните ученически игри в Макао от 23 юни до 3 юли. За да има шанс тимът да пътува до Китай, беше организирана благотворителна акция за набиране на нужните средства,..

публикувано на 17.06.24 в 13:13

Джебчийки шетат в магазините

Джебчийка отмъкна портмоне с 940 лева в магазин в Шумен, съобщават от полицията. Сигналът е подаден от потърпевшата - 25-годишна жена от Върбица. Малко след 16:30 часа в петъчния ден тя посетила търговски обект на бул. “Симеон Велики“ в Шумен. Там установила, че от чантата й е откраднато дамското портмоне с парите. За извършената кражба е..

публикувано на 17.06.24 в 11:55

Иззеха колата на пиян водач

Полицията иззе автомобил "Рено Трафик" от пиян водач вчера, съобщават от шуменската полиция. Около 11:20 часа на 16 юни екип на пътна полиция спрял за проверка в село Ясенково 35-годишния водач. Тестван бил за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,39 промила. Автомобилът бил иззет с протокол за доброволно предаване.  Мъжът бил задържан..

публикувано на 17.06.24 в 11:39

Челен сблъсък на пътя

53-годишен велосипедист от Велики Преслав е пострадал при пътен инцидент снощи. Мъжът е настанен в шуменската болница, съобщават от полицията.  Сигналът за произшествието постъпил около 21:10 часа на 16 юни. Съобщено било за инцидент между водач на велосипед "Ямаха" и водач на лек автомобил ВАЗ във Велики Преслав.  Велосипедистът, 53-годишен..

публикувано на 17.06.24 в 11:30

Кола в нивата

Заради силния дъжд в петък, на магистрала "Хемус" е станала катастрофа със значителни материални щети. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е приет малко след 12:00 часа на 14 юни. Към мястото на произшествието са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. Пътните полицаи установили, че 30-годишен мъж от Троян, който бил зад..

публикувано на 17.06.24 в 11:18

Мъж плаши с бомба болницата

62-годишен шуменец е арестуван вчера, тъй като заплашил да постави взривно устройство в болницата. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен около 17:30 часа в неделя чрез спешния телефон в РУ- Шумен.  Мъжът съобщил, че ще заложи бомба в шуменската болница, ако лекарите не излекуват майка му.  Установено било, че жената била приета за..

публикувано на 17.06.24 в 11:02
Снимката е илюстративна

Акция на пътя

Операция за недопускане на управление на моторни превозни средства от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, се провежда в област Шумен. Проверките на контролните органи ще продължат до 23 юни. Това съобщават от шуменската полиция. Операцията се провежда по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ROADPOL и..

публикувано на 17.06.24 в 09:42