Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Щура събота" в следобеда на 14 януари

Снимка: БГНЕС, архив

Останаха ли роми, които да празнуват Банго Васил в шуменския квартал „Бялата пръст“?

Какви са новите цели на световния шампион по кик бокс Мариян Петков от Спортен клуб "Шуменска крепост" за 2023 г.?

Как върви лагерът на хандбалния шампион на България? Има ли контузени играчи в отбора на Шумен? Готови ли са за нови предизвикателства?

Какво вдъхновява музиканта Мирян Колев за експерименти със звуци и ефекти?

Колко шарен бе светът на спорта през седмицата и кои са филмите, които си струва да гледаме на кино?

Това са основните теми в "Щура събота". Изберете компанията на водещия Стоян Стоянов и музикалния редактор Розалина Райчева. Започваме след новините в 15:00 ч. Бъдете с нас!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Днес“ в следобеда на 7 май

Как шуменци коментират предстоящите избори 2 в 1? Има ли кого да изберат? Какви действия очакват от депутатите в столицата и в Брюксел?  Готови ли са клиентите на държавните железници да плащат повече за билети за влака от днес ? Как ще бъде открито 23-ото издание на Международния театрален фестивал „Вълшебната завеса", една от емблемите на..

публикувано на 07.05.24 в 12:37

В понеделник вечер с Радио Шумен и ,,Денят на совите"

  За какво е начало днешният празник? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ на Гергьовден. В късната рубрика ще ви срещнем с отец Георги от Айдемир, който ще разкаже интересната история на църквата в селото. Екипът тази вечер: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Славчо Славчев. Ще бъде интересно! Може..

публикувано на 06.05.24 в 19:47

Великден с Радио Шумен

На празника на празниците, в деня на най-голямото чудо, озарило за пореден път света, бъдете със сутрешния екип на Радио Шумен - Славчо Славчев и Цветелина Георгиева. Предаването е "Оттука започва денят" и ще бъдем заедно до 10 часа. Отец Николай ще ви каже Христос Воскресе и още за смисъла на празника  в редовните ни Приказки за вярата.  Ще..

публикувано на 05.05.24 в 06:45

И в петък вечер с Радио Шумен

  Може ли наистина едно географско място да ни „зареди“ или всичко е плод на нашата вяра? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в петък вечер по Радио Шумен. В късната рубрика ще ви срещнем с Милена Герова от великпреславското село Драгоево. За трета поредна година, заедно с приятели тя направи благотворителна кампания..

публикувано на 30.04.24 в 17:40

Следобед с "Днес" на 29 април

Какви са общинските приоритети в работата с кметовете на малките населени места в Община Шумен? Каква перспектива за младите хора дават Немските езикови дипломи? Защо наградата на Асоциация „Българска книга“, която получи СОУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен е толкова значима както за учителите, така и за учениците от училището. Кои са основните..

публикувано на 29.04.24 в 12:17

Започнете седмицата с Радио Шумен

Започнете новата седмица със сутрешния екип на Радио Шумен - Диана Лазарова и Цветелина Георгиева.  Ще научите как се закрива училище в населено място, където 200 години е имало обучение на деца. Става дума за поповското село Садина, което ще бъде поредното, останало без школо. В Русе търсят желаещи да станат приемни семейства. Новите..

публикувано на 29.04.24 в 05:30

Как са украсени вашите градове и села?

Как са украсени вашите градове и села, украсихте ли домовете си, как се подготвяте за светлите празници. Това ще бъдат въпросите в първата част на „Денят на совите“ в навечерието на Лазаровден, Цветница, Великден и Гергьовден.  В късната рубрика очаквайте разговор с Михаил Вешим за новата му книга „Стари хипари и нови разкази“. По този повод..

публикувано на 26.04.24 в 19:20