Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Присъди за убийство в кладенеца

Снимка: Pixabay

Върховният касационен съд потвърди: 10 години и 6 месеца и 10 години затвор за баща и син, убили и изхвърлили в кладенец свой съселянин.

Присъдата „лишаване от свобода“ за срок от 10 години и шест месеца за 77-годишния баща и и 10 години за 45-годишния син при първоначален строг режим за изтърпяване и за двамата, е за това, че в съучастие на 20 юли 2019 г. в търговищкото село Давидово умишлено са умъртвили 54-годишния си съсед.

Апелативният съд във Варна потвърди осъдителната присъда, а след това и Върховният касационен съд.

По отношение на гражданския иск осъдителната част търпи промяна. ВКС присъжда 20 хил. лв., вместо присъдените от Търговищкия окръжен съд 30 хил. лв. за неимуществени вреди на брата на починалия.

 

По публикацията работи: Деница Колева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар в стопански двор по пладне

5 сгради и 350 декара с пшеница са спасени от огъня благодарение на бърза професионална реакция на противопожарни екипи от Търговище. Това съобщават от търговищката полиция. В 13:30 часа е получен сигнал за възникнал пожар в сухи треви в стопанския двор на птицеферма в с. Подгорица. На място е било установено, че огънят се е разпространил на голяма..

публикувано на 27.06.24 в 11:06

Извозват строителни отпадъци

11 констативни протокола за изхвърляне на строителни материали са съставени в община Търговище от началото на юни. Всички нарушители са премахнали отпадъците и глоби не са налагани. Санкциите са в размер на до 100 лв. за физическите лица и до 1000 лв. за юридическите лица. Община Търговище осигурява безплатна услуга за извозване на..

публикувано на 27.06.24 в 09:23
Гюрсел Хасанов - областен управител на Търговище

Нов областен управител на Търговище

Гюрсел Хасанов е назначен за областен управител на област Търговище. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Той е икономист е по образование. Притежава дългогодишен управленски опит, като от май 2018 година до момента е директор на общинско предприятие в Търговище. Хасанов бе назначен с решение на служебното правителство, което назначи четирима..

публикувано на 27.06.24 в 09:08

Актуализират капиталовите разходи

Актуализация на списъка за капиталови разходи за 2024 година е първата точка от дневния ред на сесията в Търговище.  Съветниците се очаква да одобрят Годишния доклад за наблюдение на изпълнението на Плана за интегрирано развитие на община Търговище за периода 2021 – 2027 година. Ще бъде направен и отчет за изпълнение решенията на Общинския..

публикувано на 27.06.24 в 08:22

Синьо лято в Търговище

Летни образователни, творчески и терапевтични занимания организират в Комплекса за здравно-социални услуги в Търговище. Инициативата се провежда за първа година в рамките на новата услуга „Обучение за придобиване на умения“.  Заниманията са за деца от 2 до 10 години. Целта е да придобият социални умения за работа в група и да се улесни адаптацията в..

публикувано на 26.06.24 в 09:28

Нов кмет в село Голямо Градище

На първи тур на вота на 23 юни е избран кметът на село Голямо Градище, община Опака.  Това показва решението на Общинска избирателна комисия- Опака.  Айнур Алиева от ДПС е получила 264 действителни гласа.

публикувано на 24.06.24 в 05:42

Избраха Хайрие Мехмед в село Тръбач

Хайрие Мехмед е новият кмет на лознишкото село Тръбач.  Тя е избрана на  първи тур с 82 действителни гласа, показва решението на Общинската избирателна комисия-Лозница.  Хайрие Мехмед, издигната от ДПС беше единствен кандидат за кметския пост, свободен след кончината на редовно избрания кмет.  Избирателната активност в село Тръбач достигна 63%.

публикувано на 24.06.24 в 05:04