Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Дулово протяга ръка

4
Снимка: Община Дулово

Над 30 000 лева ще дари Община Дулово с решение на Общинският съвет за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия.  Предстои докладната да бъде разгледана на сесия този месец. Това каза за Радио Шумен председателят на Общинския съвет Невхис Мустафа.

Тя поясни, че във всички кметства на седемте общини на Силистренска област се събират дарения – пари, одеяла, памперси, ботуши и трайни хранителни стоки. Помощи ще бъдат събрани и от големи фирми от района, разказа Невхис Мустафа.

Чуйте интервю на Айше Лятиф с Невхис Мустафа.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

Протест и във Филиал Шумен

Медицинският университет във Варна и всички негови филиали, включително Филиал Шумен, днес се присъединяват към протестните действия. Това бе решено на Общо събрание на Съвета на ректорите.  Днес не се провеждат лекции, но планираните упражнения и дейности, свързани с обгрижването на пациенти не са отменени.  „Увеличението на заплатите на..

публикувано на 20.05.24 в 13:58
СУ Сава Доброплодни - Шумен

Английски език най-предпочитан

Втората задължителна матура за зрелостниците в Шуменска област се проведе днес по 14 учебни предмета в 10 училищни сгради.  Явилите се злерелостници по профилиращ предмет са 580, а само 9 са пропуснали изпита. Най-много решаваха теста по английски език – 288 души, биология и здравно образование  - 101, география и икономика -  47,  а само един е..

публикувано на 20.05.24 в 13:35

Книги за смет

Предадени над 110 тона пластмасови отпадъци и подарени книги за повече от 1 милион лева – това са количествените измерения на кампанията „Книги за смет“, която съществува вече от 12 години. На 19 май инициативата гостува в Русе след двегодишно прекъсване, за да предизвика малки и големи да предават пластмасови отпадъци срещу книга. Посланието на..

публикувано на 19.05.24 в 08:00

Зрелостници писаха за мълчанието

„Цената на компромиса“ – това беше темата за интерпретативно съчинение по „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски, по която днес имаха възможност да пишат около 50 000 зрелостници в цялата страна. Втората възможност в третия модул от държавния зрелостен изпит по български език и литература беше есе на тема „Мълчанието – сила или слабост“...

публикувано на 17.05.24 в 14:09

Кола за бала от сърце

Младеж от Шумен предлага автомобила си за бала на абитуриент в нужда. Вергил Борисов, който също е ползвал колата на приятел за своя бал, знае и иска да направи деня на този, който го потърси, чудесен. От години е традиция един след друг от луксозни и по-луксозни автомобили да слизат прекрасно облечени младежи. Важно е да се отиде на бала не..

публикувано на 17.05.24 в 08:58

Кръстиха щъркели в Мараш

Семейство щъркели бяха кръстени днес в шуменското село Мараш. На електрическия стълб, където е гнездото, беше поставена табелка с имената на птиците - Хрис и Бони. Имената са избрани след допитване в групата на селото в интернет заради улицата, на която е гнездото - „Христо Ботев“ .  Вече десетина години хората им се радват и ги очакват с..

публикувано на 16.05.24 в 16:13

Награди за бъдещи лечителки

С награждаване, поздравления и аплодисменти завърши двудневното национално студентско състезание „Учим, за да помагаме“, на което за трета година домакин бе Филиал Шумен към Медицинския университет във Варна. В надпреварата участваха 20 отбора.  На първо място в специалност „Медицинска сестра“ се класира отборът на Югозападния университет в..

публикувано на 15.05.24 в 15:57