Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разходка по Дунав

Снимка: Facebook / riversupervisionlom

Община Силистра ще купува пътнически кораб, който ще обслужва туристически маршрути по река Дунав. Това става ясно от обявена от администрацията обществена поръчка на стойност близо 1,5 млн. лева. 

Плавателният съд трябва да осигурява транспортно – комуникационна връзка по реката между Силистра и румънския град Кълъраш. Средствата за него са осигурени по трансграничен проект. 

От документацията става ясно, че корабът трябва да е с дължина до 14 метра и широчина до 6 метра. Той ще бъде оборудван с два електрически двигателя и ще може да развива скорост до 13 км./ч. 

Предвиденият капацитет на кораба е 28 пасажери и екипаж от двама души. Предвижда се да бъдат изградени две речни гари, по една за всяка страна на реката.


По публикацията работи: Деница Колева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Удариха пешеходка на кръстовище

55-годишна пешеходка е пострадала при пътен инцидент, съобщават от силистренската полиция.  Тя е със счупен глезен, след като била ударена от лек автомобил „Шкода“, управляван от 50-годишен. Произшествието е станало на 26 октомври около 13:00 часа, докато жената пресичала кръстовището на улиците „Симеон Велики“ и „Хаджи Димитър“ в Силистра.  В..

публикувано на 28.10.24 в 09:45

АПС – първи в Силистренско

Алианс за права и свободи (АПС) печели изборите за Народно събрание в Силистренска област. При 100 % обработени протоколи на секционните комисии партията на Ахмед Доган е спечелила 27.93% от гласовете на избирателите. На второ място, с 25.18 на сто от вота е ГЕРБ-СДС. На трето място е партия „Възраждане“, за която са гласували 10.54 % от..

публикувано на 28.10.24 в 08:58

АПС води в Силистренско

При обработени 77.06% от протоколите за избори на Народно събрание в Силистренска област с 27.11% води Алианс за права и свободи (АПС). На второ място с 24.93 на сто от получените гласове е ГЕРБ-СДС, третото място към момента е за „Възраждане“, които печелят 10.94 на сто от положителния вот.  Следват ДПС-Ново начало с 8.8%, ПП-ДБ – със 7.38 на сто,..

публикувано на 28.10.24 в 08:16

ГЕРБ - първи в Силистренско

ГЕРБ е първа сила към момента и в Силистренско с 28.12% от гласувалите за избори за Народно събрание.  Втори са АПС с 18.66%, трети – „Възраждане“ с 12.19%, на четвърто място – ДПС-Ново начало с 9.01%.  В Крайдунавска Добруджа към 4 часа обработените протоколи са около 51%.  567 души са избрали бюлетината „Не подкрепям никого“.

публикувано на 28.10.24 в 05:29

Две машини извън строя

Членове на секционни комисии, които не са се явили в началото на изборния ден и две машини, излезли от строя. Това са за момента проблемите на вота в региона на Силистра. Има и една жалба за поставени отличителни партийни знаци върху табелките на застъпници. За две секции - една в Силистра и една в Алфатар, е взето решение да се премине към..

публикувано на 27.10.24 в 14:55

Неявили се членове на секции

Изборният ден в Силистренска област е започнал нормално, съобщават от Районната избирателна комисия.  Към момента в РИК имат информация, че в няколко секции в община Ситово  има неявили се членове, като съответните политически партии са уведомени, за да направят замяна. Данни за подобни ситуации в други общини няма Десет са подвижните..

публикувано на 27.10.24 в 09:09

Спокоен старт на изборите в Силистренско

При добър обществен ред и в спокойна обстановка започна изборният ден в област Силистра. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Охраната на помещенията за гласуване, изборните бюлетини, книжа и устройствата за гласуване е поета от полицията още вчера и ще продължи до приключване на изборния процес и предаване на материалите в РИК. Във..

публикувано на 27.10.24 в 08:16