Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за силен вятър

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жълт код за силен вятър е обявен в Шумен, Силистра,Търговище, Разград и Русе.

Предупреждението на Националния институт по метеорология и хидрология за силен вятър ще важи и за областите Бургас, Варна, Добрич, Ямбол, Сливен, Велико Търново, Габрово, Хасково и Кърджали. 

В тези области се очаква скорост на вятъра до 24 метра в секунда. 

През страната днес ще преминава студен атмосферен фронт. Вятърът в Източна България през целия ден ще остане от юг - умерен до силен. 


По публикацията работи: Ивелина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Готови за кметски избори в Шуменско

Над 40 полицейски служители са ангажирани преди и по време на провеждането на частични избори за кметове в селата Висока поляна, община Хитрино, и Ясенково, община Венец. Изборите ще се проведат утре, на 20 октомври, седмица преди извънредните парламентарни избори.  Секциите вече са под полицейска охрана. Предприети са всички необходими мерки за..

публикувано на 19.10.24 в 17:25

Благотворителен базар

"Специално бурканче – за специален човек" – така се нарича Благотворителният базар, организиран от Ученическия съвет на СУ "Христо Ботев" в гр. Тутракан. Различни продукти – сладка, туршии и лютеница – приготвени от учениците и техните родители, предлагат на базара. Събраните средства са предназначени за изграждане на купол за..

публикувано на 19.10.24 в 12:14
мрежата от пояси

Застрашени са полезащитните горски пояси

Нужна е нова политика и промяна в нормативната база и финансирането в сектор „Гори“, за да бъде възстановена мрежата от изсъхналите полезащитни горски пояси. Създаването на 1 декар нов полезащитен пояс струва 4116 лв., а приходите от дървесина от същата площ са средно 926,40 лева при ясена и 489,22 лева при акацията. Данните изнесе зам.-директорът..

публикувано на 19.10.24 в 11:36

Слънчево и студено в събота

В 6:00 ч. тази сутрин измерените температури в Североизточна България са: 0 градуса в Шумен и Търговище, 2 градуса в Русе и 3 градуса в Разград и Силистра. В Шумен атмосферното налягане е 1000 хектопаскала – много по-високо от средното за месеца (993.1), слабо ще се повишава; относителната влажност на въздуха е 94%. И днес ще преобладава..

публикувано на 19.10.24 в 07:06

Вдигат завесата на театралната афера

Започват разпити по аферата с източването на средства от театрите. Пред магистратите в Пловдив ще застанат около 30 души, които са били наети на фиктивни трудови договори. Това съобщава БНТ. Предстои и разпит на служители от финансовата дирекция на Министерството на културата, ангажирани с плащанията. 410 хиляди лева, които бяха източени от..

публикувано на 18.10.24 в 08:17

Планово без ток

Планови прекъсвания на Електроразпределение Север АД на територията на областта за 18 октомври: Разград От 8:30 до 17:00 , в района на гр. Разград, Местност „Пчелина“: ТП“ Колиби“, ТП“ Горски кът“, Почивна база “Биовет“, ТП „Язовира“, ТП „Туристическа база“ гр. Разград , ТП „Осеменителна“, ТП „Водстрой“, ТП „Полимекс“, Градска..

публикувано на 18.10.24 в 06:26

Студен октомврийски петък

Днес ще преобладава слънчево, но студено време. Във вътрешността вятърът ще е много слаб, по крайбрежието умерен от север-северозапад, следобед от север-североизток.  На места във вътрешността на района ще се образуват слани.  Минимални температури от 0° до 5°, по Черноморието 4°-9°, максимални между 10° и 15°, за Шумен - 12°

публикувано на 18.10.24 в 05:50